Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV IJsselstein onder vlag van het Groene Hart. Op 2 februari aanstaande om 14.00 uur ondertekenen de heren Rob De Vries,  wethouder Stadspromotie, Toerisme en Recreatie en Hans Broekmeulen, directeur Groene Hart Bureau voor Toerisme het contract....

....voor de aansluiting van de VVV IJsselstein bij het Groene Hart Bureau voor Toerisme. Na de ondertekening kan de Groene Hart vlag aan het pand van de VVV in de Benschopperstraat 41a in IJsselstein worden uitgestoken.

IJsselstein is een stad waar het fijn wonen, werken en leven is. Een stad met een historisch centrum, een gevarieerd winkelaanbod en gezellige terrassen. IJsselstein heeft een volle evenementenkalender. Er is altijd wel wat te beleven. Ook het groene buitengebied biedt tal van mogelijkheden om te recreëren. IJsselstein is de Poort naar de Lopikerwaard en daarmee een toegangspoort naar het Groene Hart.

De VVV is het centrale aanspreekpunt voor toerisme en stadspromotie. Zij heeft een coördinerende, initiërende en informerende rol. Door de aansluiting van de VVV IJsselstein bij het Groene Hart Bureau voor Toerisme in Gouda kan zij haar diensten voor stad en regio én inwoners en bezoekers optimaliseren.

Groene Hart stad Gouda viert de liefde
In het weekend van 12 tot en met 14 februari aanstaande staat Gouda in het teken van Valentijn en wordt de liefde gevierd. Op maandag vindt vanaf 17.00 uur het “Kiss & Go: One Day Wedding Event” plaats, een romantische belevenis met een Amerikaans tintje.

Wanneer de schemer valt over de Markt en het monumentale stadhuis helemaal roze wordt uitgelicht, is er liefdesmuziek te horen. Door de hele stad zijn de verlichte bomen ingepakt met roze tule. Er ligt een rode loper, er is een rozenboog en een trouwambtenaar in toga. Een roos en sluier voor de bruid en een hoed en strikje voor de bruidegom liggen klaar met ringen naar keuze.

Het is een ceremonie met een speelse ondertoon, gewoon om het jawoord eens uit te proberen, om het leven te vieren, om elkaar opnieuw de liefde te verklaren, om de partner te verrassen, of om vrienden te laten schrikken. Getrouwd of niet; dit is een relatieviering met een knipoog. Het huwelijk is niet rechtsgeldig. Het is een sprookje dat duurt tot middernacht met een eeuwige herinnering.

Als speciale verrassing is er op zaterdag een geheime liefdesroute uitgezet onder het motto: ‘Gouda doet je hart sneller kloppen en laat de liefde spreken’.

Groene Hart presenteert zich op de Fiets- en Wandelbeurs
Op 26 en 27 februari aanstaande staat de RAI in Amsterdam tijdens deze beurs weer volledig in het teken van fietsen en wandelen. Het is de grootste beurs voor fietsers en wandelaars in Nederland.

In een breed programma staan fietsen en wandelen centraal; als vakantie en recreatie, als ontspanning in de vrije tijd, maar ook als avontuurlijke uitdaging in onbekende, afgelegen gebieden.

Het Groene Hart is het ideale gebied voor fietsers en wandelaars in Nederland. In de gezamenlijke stand van Groene Hart, kloppend hart en Groene Hart Bureau voor Toerisme is informatie in te winnen over fietsen en wandelen in het Groene Hart. Belangrijk zijn de routes, het fietsknooppuntensysteem en de leuke plekjes om af te stappen voor een kopje koffie, een bezoekje aan een boerderij of een museum. Bovendien is er aandacht voor de TOP’s (Toeristische Overstap Punten) in het Groene Hart.

Het Groene Hart
Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenehart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl