Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Italiaanse landschappen uit de Gouden Eeuw op Schiphol. In het Rijksmuseum op Amsterdam Airport Schiphol zijn vanaf 22 februari onder de titel ‘Sunny Skies’ een negental kunstwerken te zien van Nederlandse 17de-eeuwse landschapsschilders uit de collectie van het Rijksmuseum, ....

geïnspireerd door het Italiaanse landschap en de Italiaanse lichtval.

Vanaf de 16de eeuw reisden Nederlandse kunstenaars naar Italië om daar de kunstwerken uit de klassieke oudheid en de Renaissance te bestuderen. Daar aangekomen raakten de schilders onder de indruk van het landschap en het mediterrane licht. Vanaf ongeveer 1640 legden diverse Nederlandse kunstenaars zich specifiek toe op het schilderen van zonnige zuiderse landschappen. Schilders als Jan Both (1618-1652), Jan Hackaert (1628-1685), Adam Pynacker (1620-1673) en Jan Asselijn (1610-1652) verbleven elk meerdere jaren in Italië.
Hun werk was in Nederland bijzonder in trek. Deze zogeheten Italianisanten hadden een grote invloed op thuisblijvende kunstenaars, zoals Nicolaas Berchem en Albert Cuyp Zonder Italië ooit te hebben bezocht, maakten zij ook Italiaanse landschappen. In deze presentatie wordt een representatieve selectie schilderijen van deze Italianisanten getoond. Samen geven zij een prachtig beeld van deze belangrijke stroming in de Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw.
Rijksmuseum Amsterdam Schiphol

Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard, in het gebied achter de paspoortcontrole tussen de E- en de F-Pier en is elke dag open van 07.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis. In het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is permanent een presentatie van tien werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien, uit de collectie van het Rijksmuseum. Drie keer per jaar is er een tijdelijke presentatie te zien.
ING is exclusief sponsor van het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.
De presentatie Sunny Skies is te zien vanaf 22 februari op Rijksmuseum Amsterdam Schiphol

WWW.RIJKSMUSEUM.NL