Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Onvergetelijk huwelijksaanzoek is beste start voor succesvol huwelijk. Waarom niet tijdens je vakantie het huwelijksaanzoek doen?

Waren het tot nu toe vooral Amerikanen die op reis hun vriendin ten huwelijk vroegen, deze trend is inmiddels de oceaan overgewaaid. In Zuid-Afrika zijn genoeg bijzondere locaties te vinden, of het nu in een prachtig natuurgebied is of op een van de wijnlandgoederen.

Niet alleen voor prinsen en prinsessen
Prins William vroeg ‘zijn’ Kate ook tijdens een romantische vakantie en gelukkig is dit niet alleen voor de koninklijke hoogheden weggelegd. ‘In Zuid-Afrika zijn veel bijzondere plekjes te vinden die zeer geschikt zijn voor een aanzoek’, aldus Jessy Lipperts van Extraordinary Travel. ‘De romanticus doet zijn aanzoek met Vonkelwijn bij zonsondergang in de adembenemende omgeving van de Drakensbergen, de sportieveling doet het aan het eind van de 5-daagse en 60 kilometer lange Blyde River Canyon Hiking trail en de Bourgondiër doet zijn aanzoek op het ‘boutique’ wijnlandgoed Clouds Estate in Stellenbosch met uitzicht op de Banhoek vallei’. Lipperts is van origine Limburgse, maar woont bijna 10 jaar in Zuid-Afrika en kent het land door en door. Haar organisatie Extraordinary Travel kent geen standaard pakketreizen en elke reis wordt opmaat gemaakt.

Na het aanzoek de bruiloft en de huwelijksreis
‘Ik heb al veel bruiloften in Zuid-Afrika meegemaakt, van zowel lokale Zuid-Afrikanen als niet Zuid-Afrikanen. Elke bruiloft is natuurlijk uniek, dus het is belangrijk om bij elke gelegenheid met alle elementen de juiste snaar te raken’, weet Lipperts. Zij noemt het Grootbos Nature Reserve een goed voorbeeld van een uitermate geschikte locatie voor de huwelijks-voltrekking. De 5*-luxe lodge is gelegen aan de kust en slechts 2 uur rijden vanaf Kaapstad. Het is omgeven door het unieke Fynbos, kijkt uit op de Walker Bay en is tussen juni en november de beste plek om walvissen te spotten.

Ook tijdens de huwelijksreis wil het kersverse paar graag nog even nagenieten en vooral ook van elkaar genieten. ‘Daarom raad ik zeker aan om van de gebaande paden af te gaan’ aldus Jessy, ‘zoals een paar dagen op safari in het Sanbona Wildlife Reserve in de ‘Little Karoo’ of het Lalibela Game Reserve aan de Oostkaap. Beide reservaten garanderen intimiteit en exclusiviteit!’

Likizo Marketing
In de Benelux wordt de sales & marketing voor Extraordinary Travel verzorgd door Likizo Marketing, opgericht in 2010 door Willem Versteegh. Likizo Marketing is een marketing / PR / communicatie bureau en werkt tevens in opdracht van de ambassade van Rwanda in Den Haag en de reisorganisatie Treasury Travel in Brouwershaven.

Meer informatie
Voor meer inspiratie over individuele reizen op maat ga je naar de website van Extraordinary Travel: www.extraordinary-travel.com