Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Project Woerden en omgeving als toeristisch/recreatieve destinatie.  Dit [roject  wil het boerenland van Woerden  en omgeving op de toeristische kaart te zetten.

Het project, een initiatief van het Agrarisch Centrum Woerden, wordt financieel mogelijk gemaakt door: Leader (een Europees subsidieproject), de provincie Utrecht, de gemeente Woerden, de Rabobank en vele andere. De unieke woensdagse kaasmarkt, cultureel erfgoed van Woerden, vormt samen met de zaterdagse streekmarkt de spil van het project. Om deze markten is een groot aantal projecten geweven, dat de stad stevig met het ommeland zal verbinden.

Een eerste deelproject is al gerealiseerd en op de ‘relatiegeschenkenmarkt’ gebracht; het Woerdens Kaasplankje, met vier flinke stukken lokale kaas.

Presentatie logo
Op deze bijeenkomst werd het gezamenlijke logo gepresenteerd. De heer Bert Vollering, voorzitter van het Agrarisch Centrum Woerden verzocht de aanwezigen hun handtekening op het reuzenlogo te zetten. Vervolgens nam de heer Bert de Groot als voorzitter van de stuurgroep Woerden Buitenste Binnen (WBB) het stokje over.

Andere initiatieven
“Groene Hart Belevingswinkel”: in het nieuwe pand, dat de VVV binnenkort aan de Meulmansweg betrekt, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de inrichting van deze winkel. Er wordt een assortiment kaas en andere ambachtelijke producten uit Woerden en omgeving te koop aangeboden. De Belevingswinkel geeft een voorproefje van wat de bezoeker in Woerden en het ommeland kan aantreffen, inclusief geluiden, kleuren, smaken en geuren.

Graskaasdag
Deze jaarlijks terugkerende dag wordt uitgebreid tot een tweedaagsevenement dat ook  aansluit op wat Woerden en de omgeving aan aantrekkelijke voorzieningen te bieden hebben. De Woerdense horeca en andere ondernemingen met overnachtingsmogelijkheden verrijken het evenement met culinaire onderdelen en fietsroutes langs producenten van streekproducten.

Zomerkaasmarkten
Van 8 juni tot en met 3 augustus aanstaande is er rond de kaaskramen van de befaamde, historische kaasmarkt van Woerden een bijzonder aanvullend programma gepland.

De streekmarkt
Dit jaar wordt de streekmarkt uitgebreid en opgefrist met een ‘nationale versie’ van streekproducten uit alle regio’s van Nederland. Vervolgens komt er in 2012 een ‘internationale streekmarkt’ met ambachtelijke producten uit de hele wereld.

Diner- en overnachtingsarrangementen
Om het beeld van Woerden te completeren, worden deze arrangementen en fietsroutes, die een fysieke verbinding tussen stad en ommeland vormen, op termijn ontwikkeld.

Het Groene Hart

Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenehart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl