Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op donderdag 10 februari 2011 ontvangt Femke Berns, eigenaresse van Onder den Peerenboom Overnachten en Vergaderen in Benschop, het Green Key Keurmerk. 

De uitreiking vindt plaats om 11.00 uur in Dierenpark Amersfoort. Onder den Peerenboom is een nieuwe hoogwaardige bed & breakfast én vergaderlocatie in Het Groene Hart. Aandacht voor de gasten, samenwerking met lokale ondernemers, behoud van het culturele erfgoed en respect voor het milieu staan centraal. Het is de eerste onderneming in de Lopikerwaard die de Green Key ontvangt en de eerste bed & breakfast in Nederland.

Het Green Key vignet is een internationaal keurmerk voor ondernemingen in de toerisme- en recreatiebranche en de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in de omgeving. De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer bezig te zijn met milieuzorg in de bedrijfsvoering. Om voor de Green Key in aanmerking te komen, moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. De Green Key kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer maatregelen een ondernemer neemt, hoe hoger de uitslag. Onder den Peerenboom zal de zilveren Green Key ontvangen.

In alles werkt Onder den Peerenboom zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een lunch waarbij uitsluitend producten worden gebruikt, die in Het Groene Hart zijn geteeld en gemaakt. In wisselende exposities is werk te vinden van lokale kunstenaars. Zo worden bij de koffie heerlijke biologische, handgemaakte bonbons geserveerd. Daarnaast is het linnengoed op milieuvriendelijke wijze en dus zonder chemicaliën gebleekt. De zilveren Green Key is een bekrachtiging van het duurzame karakter van het in Benschop gevestigde Onder den Peerenboom.

Onder den Peerenboom, geopend sinds 30 september 2010, biedt een alternatief voor bestaande hotelformules. Zowel voor bedrijven als particulieren is het een plek waar de combinatie van persoonlijke aandacht, comfort en het platteland garant staan voor een ontspannen en inspirerend verblijf.

Ook kunt u kijken op www.onderdenpeerenboom.nl
mail: femke@onderdenpeerenboom.