Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederlanders en Duitser associëren Zuidoost-Nederland en de Duitse Niederrhein voornamelijk met natuur, rivieren, rust en een mooi (landelijk) gebied. Bovendien ziet ruim 40% het gebied als potentiële vakantiebestemming.

Dat blijkt uit de Cool Breaks Nulmeting dat het GOBT in opdracht van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen uitvoerde.

Cool Breaks is een trendy en internationaal communicatieconcept waaronder steden, regio’s, attracties en verblijfsaccommodaties in de regio Zuidoost Nederland en het Duitse Niederrhein zich presenteren. Uit het onderzoek blijkt dat zowel Nederlanders als Duitsers het deel van het Cool Breaks gebied in hun eigen land beter kennen dan het deel over de grens. Motieven om het gebied te bezoeken zijn voornamelijk vakanties en uitstapjes. Opvallend is dat bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders het gebied onder andere kent omdat ze er doorheen gereden zijn op weg naar een andere (vakantie)bestemming. Zowel Duitsers als Nederlanders beschouwen de bevolking van de regio als gastvrij en vriendelijk.

De nulmeting vormt de basis voor het monitoren van het effect van de Cool Breaks promotiecampagne. In hoeverre de doelstellingen van de campagne behaald zijn, wordt onderzocht tijdens de Cool Breaks Eindmeting. Deze staat gepland voor 2012. Download voor meer informatie het rapport Cool Breaks nulmeting of kijk op www.coolbreaks.com.