Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederland telt enkele honderden particuliere landgoederen, waarvan vele in Gelderland en Overijssel. Een aantal heeft zich sinds enige tijd verbonden aan het kwaliteitslabel 'Gastvrije Landgoederen'.

Gezamenlijk brengen zij hun kwalitatief hoogwaardig aanbod aan natuur, cultuur en recreatieve voorzieningen onder de aandacht van het publiek.

Om de vele activiteiten beter te ontsluiten is onlangs de nieuwe website www.landgoedkalender.nl online gegaan. Hiermee wordt het mogelijk gedurende het hele jaar nieuwe en actuele informatie te publiceren. Binnen deze site is het mogelijk te zoeken op activiteiten per landgoed, of kan binnen een bepaalde categorie activiteiten worden gezocht.

Het overgrote deel van de landgoederen is elke dag opengesteld voor wandelaars en fietsers. Ook bieden zij steeds meer faciliteiten voor overnachten, kamperen, bed & breakfast, vergaderen, trouwen, maar ook zijn er fairs, tuinrondleidingen, landgoedwinkels, enz.

Alle landgoederen die zijn aangesloten bij de ‘Gastvrije Landgoederen’, zijn tevens lid van de Federatie Particulier Grondbezit. De FPG is een vereniging die de belangen behartigt van particuliere grondeigenaren.