Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op Kennemer Duincamping de Lakens in Bloemendaal aan Zee is deze winter een luxe en ontspannen nieuwe badhuis neergezet. Compleet met sauna en Turks stoombad. 


2011 is een bijzonder jaar voor Kennemer Duincamping de Lakens. De laatste jaarplaatsen zijn opgeheven. En ze maken een nieuwe kwaliteitslag.

Was de camping in 2009 nog verkozen tot mooiste kustcamping van Nederland, nu zijn er nog meer verbeteringen aan gebracht. Het is een exclusieve beleving geworden. De natuurlijke glooiing van het terrein is teruggekeerd. En met het nieuwe badhuis is er een grote stap gezet op het gebied van wellness in de natuur. Ook de verzwaring van de elektra brengt het voorzieningen niveau up to date en klaar voor de toekomst.
 

2011 is het lang verwachte en gevreesde jaar voor camping de Lakens. Met het vertrek van de laatste stacaravans kwam er niet alleen een einde aan een tijdperk, maar ook een grote ommezwaai in de voorzieningen en de inrichting van het terrein. Stukken terrein zijn gerenoveerd en in natuurlijke staat teruggebracht. Dit bracht veel werk met zich mee. Maar het resultaat mag er wezen. 2011 is het begin van de toekomst.

De bouw van een luxe badhuis met verschillende saunafaciliteiten markeert de entree naar een nieuw tijdperk vol ontspanning en inspanning. Wie zou zich niet op vakantie voelen in de duinpannetjes, op de ruime plaatsen of tijdens de meditatie met je voeten in het zand.

Ooit waren er op camping de Lakens alleen tenten te vinden. Na de intrede van de stacaravan in 1974 stonden er binnen 2 jaar 1000 stuks op het terrein. Dat was niet de bedoeling van de camping en in 1976 werden er maatregelen getroffen om het kort- kamperen op de camping weer terug te brengen. Op 1 november 2010 is de laatste stacaravan van het terrein vertrokken.

De landschappelijke herinrichting die vervolgens plaatsvond herstelde een duinrug, die werd onderbroken door een weg. Dit is een natuurlijke grens geworden tussen het lang- en kort-kamperen. Het gebied Liguster (vernoemd naar een in 1976 opgeheven kampeerterrein binnen de duinrand) is zowel voor kort- als lang-kamperen beschikbaar.  

De kwaliteitsverbetering op het gebied van de voorzieningen zoals sanitair, heeft deze winter ook z’n laatste slag gemaakt.

In het nieuwe badhuis zijn wellness-voorzieningen, zoals Finse sauna en Turks stoombad. Deze upgrading van de camping is in 1997 ingezet toen de camping werd toegevoegd aan de Kennemer Duincampings en heeft hiermee z’n laatste fase volbracht.

Het nieuwe badhuis heeft de uitstraling passend bij de visie die ‘de Lakens’ sinds 2008 volgt. Ontspanning door inspanning, genietend van de elementen. Het beleid van camping de Lakens is er opgericht om de kampeerders, zowel de basic- als de luxekampeerder, te laten genieten en ontspannen. De aanwezige elementen zon, zee, zand, zout en wind spelen daarbij een grote rol.

Het badhuis is geplaatst tussen de seizoensplaatsen zodat deze trouwe kampeerders er volop van kunnen genieten.

Seizoensplaatsen zijn van eind maart tot eind oktober beschikbaar voor de kampeerder en bestaan in verschillende varianten, zoals autovrije seizoenplaatsen. Speciaal voor gezinnen met kinderen, maar ook als men gesteld is op 'extra' rust. Hiervoor is uiteraard wel elders een privé-parkeerplaats.  

En nu is er voor de inwoners van de gemeente Bloemendaal een speciale actie opgezet. U kunt zeven maanden lang genieten van de gloednieuwe voorzieningen voor de prijs van 2011. Inderdaad €2011 voor een seizoenplaats (incl 16 Ampère electra en gratis gerbuik saunafaciliteiten). Dat is een korting van bijna €600. Een ludieke verwijzing naar dit magische jaar voor camping de Lakens. Het eerste jaar van totale kwaliteit met gratis massage en meditatie om het ultieme wellnessgevoel te ervaren en het gebruik van de wellnessvoorzieningen in het Badhuis tijdens het seizoen.

Dus woont u in Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, of Vogelenzang dan kunt u van deze speciale actie gebruik maken.

Waarom zou u ver weg op vakantie gaan als u vlakbij een heerlijke vakantie kan beleven. Een mediterraan gevoel in je achtertuin? Kijk op www.campingdelakens.nl