Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Alle hotels van Bilderberg zijn Green Key Goud gecertificeerd. Vanmiddag kregen alle General Managers en MVO coördinatoren tijdens een feestelijke bijeenkomst in Dierenpark Amersfoort het officiële Green Key certificaat uitgereikt.

Green Key is een internationaal erkend milieukeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, dat een drietal gradaties onderscheid: Brons, Zilver en Goud. Hoe milieuvriendelijker het hotel, hoe hoger de gradatie. Alle Bilderberg hotels mogen nu Green Key Goud naast de hotelnaam vermelden.

Duurzame Hotels Nederland ondersteunde Bilderberg bij de succesvolle implementatie van het keurmerk. Directeur Sarah Jenny: “Een bedrijf met een Green Key keurmerk voert een verantwoord milieuzorg beleid en doet meer aan het milieu dan de wet en regelgeving van haar verlangt. Het beleid is consequent en overal in de organisatie toepasbaar. De milieuprestaties worden voortdurend verbeterd en er wordt getracht blijvend zuinig en bewust om te gaan met het milieu. Binnen Bilderberg komt dit onder andere tot uiting in het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, LED-verlichting en het actief scheiden van afval om het milieu zo min mogelijk te belasten en het energieverbruik zo veel mogelijk terug te dringen. Dat alle hotels van Bilderberg Goud hebben gehaald, is een uitzonderlijke prestatie.”

Dries van der Vossen, Algemeen Directeur bij Bilderberg: Om voor de Green Key in aanmerking te komen hebben we verschillende maatregelen genomen, zelfs meer dan nodig was om Goud te krijgen. Het is binnen Bilderberg altijd vanzelfsprekend geweest dat onze gasten kunnen genieten van een schone en gezonde leefomgeving. Echter, de leefomgeving van onze gast, maar ook onze medewerkers, is groter dan alleen onze hotels en het terrein waar deze zich op bevinden. Bilderberg streeft er naar om voorop te lopen op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen Nederland. De eerste grote stap die hierin is gezet, is de invoering van het milieukeurmerk Green Key binnen al onze hotels.”

Meer informatie over Green Key kunt u vinden op www.bilderberg.nl/over-bilderberg

Over Bilderberg
Bilderberg beschikt over 19 hotels in het vier- en vijfsterren segment, 199 vergaderzalen en 1.931 hotelkamers. Bij Bilderberg werken ruim 1.300 medewerkers. Meer informatie: www.bilderberg.nl.