Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus IT Holding heeft, via haar dochteronderneming Amadeus IT Group, een akkoord bereikt met AXA Private Equity en Permira Funds met betrekking tot de verkoop van 100% van het kapitaal van haar dochteronderneming OPODO LIMITED (“Opodo”).

Dit akkoord is onder voorbehoud van de Raad van Bestuur van Amadeus. De partijen zijn overeengekomen dat de waarde van de onderneming ca. 450 miljoen euro bedraagt. Deze waarde vertegenwoordigt een veelvoud van 11,7x de ‘EBITDA’ (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) van Opodo in 2010.  

De overeenkomst omvat, als onderdeel van de transactie, een 10-jarige commerciële overeenkomst tussen Amadeus, als leverancier van GDS-diensten, en Opodo, eDreams en GoVoyages (deze laatste twee online reisbureaus staan respectievelijk onder uiteindelijk zeggenschap van de Permira Funds en onder beheer van AXA Private Equity).  

Op het moment dat de transactie gesloten wordt en na de implementatie van de commerciële overeenkomsten, wordt het nettobedrag dat Amadeus ontvangt geschat op ca. 500 miljoen euro, inclusief de kosten van de operatie, gecorrigeerd voor de kasreserves en werkkapitaal positie van Opodo.

De overeenkomst is onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Over Amadeus
Amadeus is een vooraanstaande transactieprocessor en leverancier van geavanceerde technologische oplossingen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie.

Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, ferrymaatschappijen, enz), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).

Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model en verwerkte meer dan 670 miljoen factureerbare transacties in 2009.  

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus, via 72 lokale Amadeus Commercial Organisation, klantencontacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2009 een omzet van EUR 2.461 miljoen en een EBITDA van EUR 894 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft meer dan 10.200 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus: www.benelux.amadeus.com