Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Skigebied Hochzeiger opent 300 meter lang snowpark. Kinderen die deze voorjaarsvakantie afreizen naar het Pitztal kunnen leren freestylen in het nieuwe snowpark van skigebied Hochzeiger.

De vijftien elementen van het 300 meter lange snowpark zijn speciaal ontworpen voor kinderen en beginnende freestylers. Om de kids wegwijs te maken in het freestyle skiën en snowboarden organiseert skischool Hochzeiger freestylecursussen variërend van één tot vijf dagen. Op het programma staan onder andere ‘nose- en tailrolls’, rails, spectaculaire sprongen en schansen. Een dagcursus van vier uur kost € 55,- voor skiërs en € 62,- voor snowboarders.

“We merken dat steeds meer kinderen op zoek zijn naar uitdaging op de piste. Schansen en rails spreken meer aan dan reguliere afdalingen. Met het nieuwe snowpark spelen we in op deze behoefte”, aldus Hansjörg Wohlfarter CEO van Hochzeiger Bergbahnen.

Onder professionele begeleiding trotseren de kinderen de verschillende onderdelen van het snowpark met coole ‘jumps’ en ‘slides’. Naast de technieken is er veel aandacht voor veiligheid. Een helm is dan ook verplicht. Kids van zeven tot vijftien jaar kunnen deelnemen aan de cursus die iedere maandag van start gaat. Reserveringen kunnen gemaakt worden op: www.skischule-hochzeiger.com.  

Het snowpark is gerealiseerd in samenwerking met Mellow Constructions en bevindt zich bij het dalstation van de Lisslift (1.450 m). De ‘easyline’ is ideaal voor kinderen en beginners en bestaat uit een viertal vier meter lange boxen, zoals de flat, rainbow en kinked en vijf kleine schanzen. Wie al enige freestyle ervaring heeft kiest voor de ‘mediumline’ met twee medium schanzen, een zes meter lange rainbowbox, downbox en kinkedbox.
 

De consument vindt meer informatie over het Pitztal en het snowpark op www.pitztal.com en www.hochzeiger.com.  

Het Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in het Oostenrijkse Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 120 km piste, inclusief de Pitztaler Gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.