Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In Kaapstad valt altijd wel iets interessants en nieuws te ontdekken. 2010 was een groot en belangrijk jaar voor Kaapstad en Zuid-Afrika, en tal van nieuwe activiteiten, restaurants en bars zijn geopend. De toppers en nieuwkomers van Kaapstad:

Bars & Clubs
Blakes
Hier kan je luxe en in stijl loungen, de hele nacht dansen of gewoon dineren. De Long Bar, een cocktailbar en een eethoek zijn verdeeld over drie verdiepingen. Ook kan men terecht in Salon Prive, welliswaar alleen voor members only, en voor wie de hele dag wil dansen gaat naar de Kimono Lounge en Persian deck.
www.blakesbar.co.za 
 

Trinity
Geïnspireerd door het Britse "super clubs" waar een combinatie is van eten en entertainment. Trinity presenteert een nachtclub op het dakterras, Trinity Funktion.  Trinity Roof Garden is het restaurant waar verschillende smaken en gerechten uit alle windstreken gepresenteerd worden. Top Tech draait uitstekende muziek en maakt dit een echte topper in Kaapstad.
www.trinitycapetown.co.za  


ZAR
Hemel op aarde - Liefhebbers van sushi kunnen terecht bij sushi tycoon: Kenny Kunene in ZAR.
ZAR is sinds op 14 februari 2011 geopend en gevestigd in het Cape Royale Luxury Hotel in Kaapstad.

Restaurants
AmaZink
AmaZink is een vrolijke township eethuis waar unieke Zuid-Afrikaanse gerechten geserveerd worden, klaargemaakt op een haardvuur.
www.amazink.co.za  


Cascades on the Promenade
Voor bistro gerechten in een eigentijdse koel en ontspannen omgeving moet men naar Cascades!
www.cascadescollection.com  


Espresso Lab Microroasters
Genieten van exclusieve koffie kan bij deze koffiebranderij.
www.espressolabmicroroasters.com
 

French Toast wijn-en tapasbar
Keuze uit meer dan 100 verschillende wijnen uit Zuid-Afrika, Italië, Duitsland en Frankrijk. Het menu wisselt iedere twee weken en uiteraard staan er mediterrane tapas op de kaart.
www.frenchtoastwine.com  


Marcelino, the Bakery
Voor heerlijke broodjes, broden, gebak, cake en koekjes.
www.marcelinothebakery.com
 

Mozarella Bar
Mozarella Bar in Kloof Street is het eerste restaurant in Zuid-Afrika gespecialiseerd in gerechten met mozzarella kaas.

Ruben's One & Only Cape Town
De Zuid-Afrikaanse celebrity chef-kok, Reuben Supertweeter, heeft het restaurant overgenomen van de wereldberoemde Gordan Ramsay.uben serveert er nu verfijnde en no-nonsense gerechten tegen een aantrekkelijke prijs.
www.capetown.oneandonlyresorts.com
 

Bezienswaardigheden / activiteiten
Cyclecabs
Cyclecabs (Pty) Ltd is een empowerment-project opgezet om werklozen weer aan het werk te krijgen door het creëren van kansen. Met een Cyclecab kunnen toeristen zich klimaatneutraal laten vervoeren door het centrum van Kaapstad en omgeving.
www.cyclecabs.co.za   


Merchants on Long
Afrikaanse producten: mode, huiden en sieraden.
www.merchantsonlong.com  


Southern Line Tourism Route
Reis met de trein vanuit de zakenwijk van Kaapstad door naar Simon’s Town. De trein brengt u langs de kust van Kalk Bay en duurt ongeveer een uur en een kwartier. U kunt gebruik maken van Metrorail's Hop on Hop off ticket (een dagticket) zodat u verschillende attracties op een dag kunt bezichtigen.
Bij het Cape Town Tourism kunt u terecht voor tickets, kaarten en lokale informatie over tourguides, restaurants, stranden en activiteiten.

Accommodatie
De Upper Eastside Hotel & Conference Centre
De Upper Eastside Hotel is gelegen op de Woodstock heuvel, een locatie met panoramisch uitzicht over de bergen en Kaapstad. Deze locatie ligt op slechts vijf minuten afstand van Kaapstad en het wereld-beroemde V & A Waterfront, twintig minuten van Cape Town International Airport en de zuidelijke voorsteden.
Het hotel heeft 183 kamers en suites welke fris en modern zijn ingericht. In  het restaurant (200 zitplaatsen) kan men de hele dag terecht voor heerlijke gerechten. Er is een Smoker's lounge, een bibliotheek en een Piazza. Op de tussenverdieping van het hotel ligt de trendy wijnbar en een Cigar Lounge voor sigaren en malt kenners.
www.uppereastsidehotel.co.za  


Queen Victoria Hotel
Opening maart 2011! Het nieuwste project in Kaapstad is een vijf-sterren hotel: Queen Victoria Hotel. In lijn met de andere luxe hotels als het Victoria & Alfred Hotel en Dock House Boutique Hotel & Spa. Gasten in het Queen Victoria kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op de haven, stad, bergen en de oceaan. Het hotel ligt op loopafstand van het V & A Waterfront en van diverse top toeristische attracties.
www.newmarkhotels.com  Cape Town Tourism is de officiële destination marketing-organisatie voor het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Kaapstad. De Cape Town Visitor Strategy is door de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties uitgeroepen tot de beste ter wereld. Cape Town Tourism concentreert zich op het ondersteunen van de toeristische industrie, het stadsbestuur en de inwoners van Kaapstad Kaapstad bekendheid te geven.

De uitgebreide website van Cape Town Tourism, www.capetown.travel, biedt bezoekers gebruiksvriendelijke mogelijkheden om Kaapstad via het sociale medialandschap online te verkennen.

De mediasite, www.capetown.travel/media, biedt een grote hoeveelheid nuttige informatie, waaronder persberichten, suggesties voor invalshoeken voor artikelen, en hoogwaardig fotomateriaal.  Cape Town Tourism is te bereiken via + 27 21 487 6800, of .