Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bahrein, officieel het Koninkrijk Bahrein (Arabisch: مملكة البحرين Mamlakat al-Bahrayn), is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. Het ligt ingeklemd tussen Saoedi-Arabië in het westen en Qatar in het oosten en zuiden.

Als centraal gelegen golfstaatje vervult het een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld. Het staatje is, ter vergelijking, iets groter dan de Noordoostpolder in Nederland.

De naam Bahrein betekent letterlijk twee zeeën in het Arabisch. Bahrein werd op 16 december 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. [MEER OVER BAHREIN.........]

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.Geografie
Bahrein bestaat uit een groep van 33 eilanden in de Perzische Golf, onderling verbonden door een netwerk van bruggen. Er is ook een brugverbinding met Saoedi-Arabië: de Koning Fahd Causeway. Bahrein betekent letterlijk "twee zeeën", doelend op de laag zoet water die vroeger onder de zoute laag zeewater rond de eilanden lag. Deze laag zoet water is verdwenen. Door het huidige klimaat in de Golf is Bahrein grotendeels woestijn. Andere noemenswaardige eilanden zijn Umm Nasaneiland, Muharraq, Nabih Saliheiland en de Hawareilanden voor de kust van Qatar.

Bestuurlijk gezien is het land opgedeeld in vijf gouvernementen (muhafazat).

Geschiedenis
Bahrein stond waarschijnlijk al vroeg in verbinding met de cultuur van het oude Soemerië. Het is vrijwel zeker dat het land in die dagen Dilmun genoemd werd.

Een belangrijke historische plek is de tell Qal'at al-Bahrein, waarvan de eerste vondsten van bewoning terug gaan tot 2300 v.Chr.

De Portugezen bestuurden Bahrein van 1521 tot 1602. In 1783 greep de familie Khalifa de macht en die regeert tot op heden. Van 1861 tot 1971 bestuurden de Britten het gehele eiland, maar in naam bleef Bahrein onafhankelijk. Na terugtrekking van de Britten verklaarde sjeik Isa bin Salman al-Khalifa zich tot emir. In 1975 greep de emir de absolute macht.

In 2001 werd een referendum gehouden en de uitkomst hiervan bepaalde dat het parlement de macht in handen zou krijgen en het land daarmee een constitutionele monarchie werd.

Bevolking
Vandaag is slechts 60 procent van de inwoners nog Bahreiners. 40 procent zijn Pakistanen, Indiërs, Omanieten, Iraniërs en westerlingen. 80 procent van de bevolking woont in de steden. Bahrein is een dichtbevolkt land. Bijna de gehele bevolking woont op de noordelijke helft van het eiland, dat in een grote agglomeratie is veranderd. Het zuidelijk deel is grotendeels onbewoond.

De stad Manamah is sinds 1932 de hoofdstad. Daarvoor waren dit Riffa (tot 1869) en Muharraq (1869-1932). De grootste steden volgens de volkstelling van 2001 zijn Manamah (143.035 inwoners), Muharraq (91.307), Riffa (79.550), Madinat Hamad (52.718) en A'ali (47.529).

Religie
De bevolking is voor het grootste deel islamitisch (ongeveer 82 procent; daarvan zijn 60 procent sjiieten en 40 procent soennieten). 8 procent is christen. Voorts zijn er kleine groepen joden en hindoes. De groep soennitische moslims, waartoe ook de heersende familie behoort, is de meest invloedrijke.

Formule 1
Bahrein is het op één na kleinste land dat een race herbergt in het Formule-1-circus, na Monaco. Deze race wordt sinds 2004 gereden op het nieuwe, door Hermann Tilke ontworpen circuit Sakhir, ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van Manamah.