Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Gaat Apenheulse gorillaleider Jambo records breken? De gorilla babyboom in Apenheul is in volle gang! Op woensdag 23 februari is alweer de tweede gorillababy in 2011 geboren.

In totaal worden er vijf baby’s verwacht. Het jonge gorillavrouwtje Gyasi heeft in de vroege ochtend haar eerste kindje gekregen, een dochtertje. De dierverzorgers denken nog na over een naam.  

Record?
Het lijkt erop dat het aantal gorillababy’s wereldwijd het record gaat breken… Nog niet eerder waren in een dierentuin vijf gorilladames in één gorillagroep tegelijk zwanger. Een extra feestelijk tintje voor Apenheul, dat in 2011 40 jaar bestaat. De jonge gorillaleider Jambo (17) toont zich bovendien een goede vader.

Kleine meisjes worden groot
Gyasi is een jongvolwassen gorillavrouw van 8 jaar. Een leeftijd waarop gorillavrouwen net vruchtbaar zijn. Het is voor de verzorgers even wennen dat ze nu zelf een kindje heeft. Gyasi staat te boek als de clown van de groep met haar speelse en baldadige karakter. Ze is zelf enorm verwend door haar moeder en gedraagt zich ook graag als een flink verwend nest. Zal dat veranderen nu ze zelf de zorg over een kleintje heeft?

Voor meer informatie  kijk op www.apenheul.nl