Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het nieuwe wervingsidee verduidelijkt nog eens het aantrekkelijke concept van TravelEssence: individuele tochten met gastheren of lokale gidsen buiten de platgetreden paden

van het toerisme en in kleine lodges, cottages en B & B verzorgd door families– authentieke vakanties met een duurzaam programma in Australië en Nieuw-Zeeland!


De fotograaf Jimmy Nelson [ http://www.jimmynelson.com] wil een buitengewoon project uitvoeren:  hij heeft zich voorgenomen binnen twee jaar 15 afgezonderde en uiterlijk unieke inheemse stammen te bezoeken, met hen samen te leven en hen in het dagelijkse leven te fotograferen. Hij wordt waarnemer van hun tradities, gaat sjamaanse rituelen observeren en vastleggen hoe de rest van de wereld deze unieke samenleving  heeft beïnvloed en ten dele teniet gedaan. Een tijdsdocument van de verdwijnende oorspronkelijke volkeren en hun leefwijzen. Afgelopen oktober reisde Nelson met ondersteuning van TravelEssence door Nieuw-Zeeland om Maori’s te ontmoet. Onder andere fotografeerde hij Hone Mihaka chef van de stam in de Bay of Island en de familie van Joe Doherty in het Te Urewera Rainforest, die mit TravelEssence samenwerken.
http://travelessence.nl/p/Hone

http://travelessence.nl/p/Te_Urewera


Nieuwe producten bij TravelEssence:  Australië


Sweetwater Lodge, Julatten, Queensland
De onlangs geopende Sweetwater Lodge is een private luxe oase midden in de tropische regenwouden in de Cairns Highlands, achter de kust van het Great Barrier Reef.  De lodge werd uitsluitend met lokale houtsoorten opgetrokken. De bekende Australische tuinarchitecte Louise Derry richtte de tuin in. De beide ecohuizen - van zonnetechniek voorzien - zijn aantrekkelijk door een warm en trendy design, dat uitnodigt tot ontspanning in 160 ha ongerepte natuur. Hier staat de tijd stil en het enige geluid komt van vogelconcerten, het ruisen van de beken en het geluid van het regenwoud.

Alice Station B&B, Alice Springs, Northern Territory
Het huis alleen al is een curiositeit, gemaakt van een slaapwagon van de  legendarische trein „The Ghan“, die sinds 1929 Adelaide via Alice Springs met Darwin verbindt. Het  interieur is modern, comfortabel  en smaakvol – het exterieur in pionier-stijl  verleent de locatie  de gewenste outbackcharme.  Dagelijks ontmoeten elkaar achter het huis kangoeroes en zeldzame vogels. Het huis is omgeven door rotsen, die van kleur veranderen al naargelang de stand van de zon.  Alhoewel gelegen midden in de natuur kun je toch in een ontspannen wandeling  door de Olive Pink Botanical Gardens bij de Todd River Alice Springs in 10 tot 15 minuten bereiken. Debbie als gastvrouw is overal in de wereld geweest, spreekt meerdere talen en vertelt graag  verhalen en geeft insider tips.   

Yallingup Forest Resort; Margaret River, West-Australië
Het Yallingup Forest Resort gelegen in het wijngebied Margaret River, is de ideale plek voor reizigers, die graag ongestoord willen relaxen. Het verblijf is omgeven door stranden met fijn zand, beschutte inhammen, onvervalst  bushland en ligt toch midden in het bos. Enkele van de talloze vrijetijdsmogelijkheden zijn wandelen, paardrijden, zwemmen, snorkelen of vissen. De surfers vinden hier de perfecte golven net als de wijnliefhebbers de volmaakte wijnen. Duurzaamheid  en ecocertificering zijn bij het Yallingyup Forest Resort net zo vanzelfsprekend als service, kwaliteit en comfort.

Foggdam B&B, Eden, Northern Territory
65 Kilometer van Darwin richting Kakadu Nationalpark ligt het stadje Eden. Hier vinden reizigers op Fogg Dam een paradijselijk natuurreservaat van ongeveer 200 ha inclusief een biologische boerderij met  tropische vruchtbomen. De eigenaren van de hoeve hechten grote waarde aan algehele duurzaamheid  ver  verwijderd van modetrends. Daarom werd het  B&B speciaal op een bepaalde plek gebouwd, om een natuurlijke temperatuurregeling mogelijk te maken. Een solarsysteem produceert elektriciteit, gebruikt water wordt in de tuin op natuurlijke wijze gezuiverd. Vruchten en groenten worden uitsluitend in eigen beheer verbouwd . Zo behoedzaam als er met de natuur wordt omgegaan, zo voelen gasten zich ook behandeld op het gebied van de service. Al bij het ontbijt ben je één met de natuur omringd door zeldzame vlinders en de geur van versgebakken brood.

Coorong Wilderness Lodge, Coorong, Zuid-Australië
De stam van de Ngarrindjeri van de  Coorong Wilderness Lodge heet zijn gasten graag welkom: maar 2,5 uur buiten Adelaide biedt de locatie een kijkje in de authentieke, oorspronkelijke  cultuur en de unieke, ongerepte natuur. Een wandeling door het gebied van de Ngarrindjeri met zijn oorspronkelijke flora & fauna, een kennismaking met bushmedicijnen en de bereiding van de traditionele keuken van de Aboriginals  van de zogeheten “bush tucker”. Enkele vrijetijdsbestedingen zijn er vissen en kajakken langs de waterwegen en voorbij zandduinen en kleine onbewoonde eilanden. De lodge werd op zandheuvels gebouwd en biedt cottages in modern  design met daarbij uitkijk op lagunes en de wildernis.
http://travelessence.nl/p/Australie-Coorong-Wilderness-LodgeCorella Rise BB, Lake Lonsdale, Victoria
Corella Rise B & B is het ideale vertrekpunt voor het  Grampians Nationalpark.
Kevin en Sandy Moulynox willen graag de natuurlijke bronnen zo efficiënt mogelijk gebruiken: voor hen zijn vanzelfsprekend het meervoudig gebruik van water, ecologische hete luchtconservering, zonne-energie en op natuurlijke wijze opgewekte koeling. Naast luchtige luxe en attente  service bieden Kevin en Sandy ongeëvenaarde barbecues, een heerlijk ontbijt met tamme lama’s  als toeschouwers.  Zij begeleiden graag activiteiten in de omgeving als bergbeklimmen, abseilen of paardrijden – zoals je echt met vrienden doet!

Nieuwe producten bij TravelEssence:  Nieuw-Zeeland

Waar de oorspronkelijke bewoners vakantie houden….
Matakana is een gebied, dat bij toeristen minder bekend is, maar bij  Nieuw-Zeelanders  des te meer in trek is. Hier gaan de  ‚Aucklanders‘ graag op vakantie, wanneer zij de hectische, grote stad willen ontvluchten. De Matakana Coast ligt een uur ten noorden van Auckland en je voelt je er in een andere wereld. Vroeger werd het de fruitschuur van Auckland genoemd nu heeft het gebied een creatieve gedaanteverandering doorgemaakt: innovatieve wijngaarden en een levendige   kunstscène verschaffen de wilde schoonheid van de  Matakana Coast een nieuwe, ongewone  glans.

Brick Bay Sculpture Trail
De „Brick Bay Sculpture Trail“ biedt een wandeling door de grillen der natuur en de hedendaagse  Nieuwzeelandse sculptuurkunst. Bezoekers beleven visuele kunst te midden van oorspronkelijke  bomen en palmen, een zeer uitgebreide vogelwereld en een groen weiland met uitzicht op de Brick Bay wijnhoeve, die excellente wijnen produceert. Er worden bij toerbeurt  25 tot 30 museumstukken  langs de 2 km lange kunstroute tentoongesteld.

Takamatua Estate
Takamatua betekent in de taal der Maori’s  “een plek om aan het eind van een lange reis uit te rusten”. Michelle en Harald kwamen in 2001 naar Matakana en bleven er, nadat  zij daarvoor in de VS, Australië, Europa en Azië hadden verbleven. Hun idee van een luxe overnachting zonder opsmuk  maar wel met alle genoegens, in een buitengewone ambiance en een onweerstaanbare  charme is hier werkelijkheid. De gasten houden van deze kleine, kostelijke plek en hun hartelijke gastheren, die   de regio altijd willen ondersteunen en ook op het gebied van wijn & kunst heel goed de weg weten.

Matakana Farmer’s Markt
Elke zaterdag van 8 tot 13 uur nodigt de traditionele boerenmarkt bezoekers uit  er rond te slenteren. Er wordt gezegd, dat de markt de wieg van het  “slow food”  in Nieuw-Zeeland is: verse bioproducten, fruit & groenten, heerlijke chutneys en jams van een buitengewone receptuur, honing, kaas, eieren, gebak, brood en wijn – hier komt iedereen aan zijn trekken. Ook  ambachtelijke producten zoals de voor dit gebied bekende keramiekproducten en zilveren sieraden of shirts van organische stoffen en snuisterijen  worden te koop aangeboden. Natuurlijk beginnen met een pittig gekruide chocoladedrank of met een “flat white”  bij de Matakana Coffee Roasters  en daarna gewoonweg alles proberen. De standhouders zijn zeer belezen en communicatief. Hooggekwalificeerde musici treden elke week  live op, wat het geheel in elk geval tot een oorspronkelijk, niet te missen  evenement maakt.

Pakiri Point Lodge
Het pure witte zand en het kristalheldere water van de Pacifische Oceaan maken Pakiri Beach, 70 minuten rijden ten noorden van Auckland en grenzend aan Matakana  tot een reisdoel, dat de moeite waard is. De stranden zijn stil, je ontmoet er hoogstens een ruiter  of een surfer en krijgt het gevoel, dat dit stukje aarde helemaal voor jou is. De Pakiri Point Lodge gebouwd op een heuvelrug  ondersteunt dit gevoel en dit onderkomen biedt een adembenemend panorama op de zee. Attente  service, lieflijk design en vooral Bills’s voortreffelijke keuken laten geen wens onvervuld. Nietsdoen is hier niet allen gewenst, maar ook de basisgedachte.

Matakana Winetrail
Wijnen zijn er al langer in dit gebied. In de laatste vijf jaren kwam Matakana tot grote roem door nieuwe,  jonge wijnbouwers, die met uitstekende wijnen  en een creatieve druiventeelt de aandacht trokken. Chardonnay en Pinot Gris, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinotage, Pinot Noir en Sangiovese overtuigen steeds weer de kritische gebruikers. De ‚Matakana Winegrowers‘ organiseren  dagtochten inclusief een wijnproeverij met lunch of avondmaaltijd.

Goat Island Marine Reserve
Het Goat Island Marine Reserve is  500 ha groot en heeft een kustlijn van vijf km.  De beschermde natuur is het leefgebied  voor snappers (sommige zijn wel tot 60 jaar oud!), pijlstaartroggen, langoesten, zeesterren en zeekomkommers, inktvissen, zeeanemonen en koralen – om er enkele te noemen.
Goat Island zelf ligt ongeveer 100 m van de ondiepe zee ten noorden van het “White Sand Beach” . Een eldorado om te snorkelen, duiken, zwemmen of kajakken. Het heeft een uniek onderwaterleven, dat door kleurenpracht en veelzijdigheid grote indruk maakt.  Dagelijks worden er duik- en snorkelcursussen gegeven.

TravelEssence
probeert het milieu te beschermen door het kleine en milieubewuste toerisme te steunen  in plaats van het massatoerisme. TravelEssence is daardoor een gespecialiseerde  touroperator en  biedt unieke,hooggekwalificeerde en individuele reisbelevenissen aan naar  Australië en Nieuw-Zeeland , die de verwachtingen van de klanten verre overtreffen ongeacht het reisbudget.  

De onderneming stelt de interactie tussen gasten en gastheren veilig  door te bewerken dat die in redelijke balans is. Dit helpt reizigers als reizigers te zien en niet als toeristen.  De gasten verbreden hun ervaringen door te leren over de plaatselijke cultuur, elkaars verhalen te horen en te profiteren van de kennis van het locale milieu.  Bovendien ondersteunt deze benadering plaatselijke ondernemers  bij het ontwikkelen van unieke plekken door behoud van hun cultuur en herstel van bossen en kusten.

De bewering: “Down Under door de ogen van de plaatselijke bevolking”  benadrukt de filosofie daarachter.
www.travelessence.nl