Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

15e editie Südtirol Gardenissima. Op zondag 3 april 2011 sluit Val Gardena het winterseizoen af met de 15e editie van de Südtirol Gardenissima. Met een lengte van 6 km en een hoogteverschil van 1000 meter is de Südtirol Gardenissima de langste reuzenslalom ter wereld.

De 620 deelnemers variëren van wereldkampioenen tot amateurs en strijden in verschillende categorieën om de snelste tijd. Toeschouwers genieten naast spannende wedstrijden van veel zonuren en gunstige tarieven. Kinderen tot 8 jaar skiën en verblijven zelfs gratis.  

Vanaf 08.30 uur staan de deelnemers van de Südtirol Gardenissima klaar op 2518 meter hoogte op de Mount Seceda. Het parcours is vier keer langer dan iedere andere reuzenslalom. Een goede concentratie, techniek en uithoudingsvermogen zijn nodig om de snelste tijd neer te zetten. De prijsuitreiking vindt om 15.30 uur plaats in het Iman Centre in Santa Cristina.
 

Skiën in de zon
In het voorjaar genieten wintersporters in Val Gardena van lange zonnige dagen, witte pistes en talrijke evenementen, waaronder de Südtirol Gardenissima. Daarnaast bespaar je dankzij de speciale arrangementen zoals de ‘Sun Specials’ (skipas en accommodatie) flink op de kosten. Bij de ‘Kids Specials’ verblijven kinderen tot 8 jaar kosteloos in de hotelkamer van de ouders en ontvangen een gratis skipas (1 kind per volwassene). De aanbiedingen zijn geldig van 19 maart 2011 tot het einde van het winterseizoen op 10 april 2011. Voor meer informatie: www.valgardena.it
 

Val Gardena (1226 - 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, 83 liften en heeft een directe toegang tot de pistes van de Dolomiti Superski, dit gebied bestaat uit 12 dorpen. Met de Dolomiti Superski pas kan de wintersporter gebruik maken van meer dan 450 liften en 1200 km aan pistes. Zowel in de winter als in de zomer is het in Val Gardena zeer aangenaam.

Consumenten vinden meer informatie op www.valgardena.it