Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reisagenten reageren massaal op ludieke mailing.  Teneinde de ligging van de Chinese stad Hangzhou onder de aandacht te brengen van reisagenten ontvingen 1389 reisbureaus in Nederland verleden week een ludieke mailing.

In een transparante envelop met een kleurrijke set eetstokjes zat eveneens een kaart van China met 4 letters die de locatie van een grote Chinese stad symboliseerden. Reisagenten moesten aangeven welke letter de juiste ligging van de stad Hangzhou weergaf. Onder de juiste inzendingen wordt een avondje eten voor het hele kantoor in een lokaal Chinees restaurant verloot. ‘Menigeen heeft nog geen flauw idee waar Hangzhou precies ligt dus om de stad wat beter op de kaart te zetten hebben we deze actie bedacht,’ aldus Agnes van Duffelen van het pr-bureau Baltus Communications. Reisburo’s reageerden massaal naar het e-mailadres dat voor de actie aangemaakt werd – ruim 500 antwoorden kwamen binnen. Het merendeel gaf de letter C – het correcte antwoord - door. Deze letter werd gekozen vanwege de Engelse connotatie ‘See Hangzhou’.

In de begeleidende brief werden eveneens wat toeristische hoogtepunten van Hangzhou aangestipt alsmede de 3 rechtstreekse KLM vluchten per week. Baltus Communications is door de Hangzhou Tourism Commission aangesteld om de stad als toeristische en zakelijke bestemming op de Nederlandse markt meer bekendheid te geven. De mailing werd uitgevoerd door TWI, een bedrijf dat zich specialiseert in logistieke dienstverlening voor de reisindustrie.