Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Iedereen kent Milaan als zaken- en modestad. In werkelijkheid heeft deze Italiaanse trekpleister heel veel cultuur. Milaan is een stad vol verborgen oudheden.

Wat te zeggen van de Santa Maria delle Grazie met het aangrenzende dominicanenklooster Cenacolo Vinciano. Ieder kwartier kunnen 25 toeristen hier van een van de beroemste schilderijen ter wereld – “Het laatste Avondmaal “ van Leonardo da Vincie – bewonderen. De heilige Ambrosius, een bisschop uit de 4e eeuw na Christus, liet vier kerken bouwen op vier verschillende plaatsen in de stad die samen een kruis vormen. De basiliek van de martelaren, de Sant Ambrosio waar de oud bisschop begraven ligt, is samen met de Dom de belangrijkste kerk van Milaan. De dom is een van de grootste kathedralen ter wereld. In en rondom de dom bevinden zich 3600 beelden en 135 pinakels. Op loopafstand van het indrukwekkende kasteel Castello Sforzeso ligt het splinternieuwe museum van de twintigste eeuwse Italiaanse kunst, Museo del Novecento. In het Palazzo Marina, het stadhuis van Milaan, zetelt de burgemeester van de stad. Zij heeft een bijzondere uitkijk op het wereldberoemde theater La Scala waar de wereldberoemde sopraan Maria Callas onsterfelijk werd. Op steenworp afstand werd de componist verdi geboren. De Via Breda, een van de leukste wijken van de stad, is het uitgaancentrum van de stad met vele restaurants en gezellige cafeetjes. Je kunt hier urenlang genieten van een uitzonderlijke sfeer.

Tip: Milaan heeft twee internationale luchthavens Malpensa en Linate. Daarnaast is er nog de luchthaven Bergamo even voorbij Milaan.

Hotels in Milaan