Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Boerenerf-concept met focus op de omgeving. Op de voormalige golfbaan van Landal Aelderholt is de bouw gestart van dertig bijzonder hoogwaardige, grote vrijstaande bungalows.

Het gaat om de grote typen: 8-, 10-, 12-, 16- en 24-persoons. In juli zal de eerste fase worden opgeleverd, in oktober de laatste.

De vraag naar grotere woningen is de laatste jaren flink toegenomen. Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks: "Landal Aelderholt kon niet aan deze vraag voldoen, terwijl de aanwezige centrale voorzieningen extra capaciteit gemakkelijk aan zouden kunnen. De uitbreiding komt tussen de twee aanwezig golfbanen: de 9-holes golfbaan met B-status van Landal en de 18-holesbaan met A-status van golfclub ‘De Gelpenberg’. Om op golfgebied te kunnen concurreren, was uitbreiding noodzakelijk maar niet wenselijk. In plaats daarvan hebben we samenwerking gezocht met De Gelpenberg. Van de golfbaan van Landal worden nu 3 holes opgeofferd voor de uitbreiding.”

Boerenerf
De architecten van het bureau Factor voldeden het beste aan de eisen van Landal Aelderholt. Zij kozen voor een boerenerf-concept waarbij de focus ligt op de omgeving. De woningen hebben de vorm van een boerderij en de grotere types bezitten zelfs een deel. De deel herbergt een fraaie keuken. In de rietgekapte woningen treft men hier de woon- en de slaapkamers. De 24-persoons bungalow zal bestaan uit een boerderij met twee schuren: een slaapgelegenheid en een kook- en eetgelegenheid. Het ontbreekt de gasten aan geen enkele luxe. Zo is er in bijna alle woningen een privésauna en solarium.

Eco-bungalow
“Bijzonder aan de nieuwe bungalows is de 8-persoons Eco-bungalow. De woning zal van de nieuwste technologieën op eco-gebied worden voorzien, zoals een eco-schakelaar, waterbesparende douches en zonnepanelen.

De daken zijn optimaal geïsoleerd, er is driedubbel glas gebruikt, de noordzijde van de woningen bestaat uit natuursteen terwijl de zuidzijde veel ramen telt. Er zijn bewegingssensoren die de verlichting en verwarming aansturen. En tot slot hebben de woningen vogelvriendelijke dakpannen. Gierzwaluwen en huismussen zijn van harte welkom, aldus Bas Hoogland.”

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 68 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland met in totaal ca. 11.000 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2,2 miljoen gasten ruim 11 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers.
www.landal.nl