Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen presenteerde in 2010 het Historisch Belevenis Netwerk Arnhem-Nijmegen. Met een centrale rol voor www.spannendegeschiedenis.nl en de mobiele website www.spgs.nl.

De websites bieden een unieke beleving van 87 locaties rond Arnhem-Nijmegen. De door historici geselecteerde locaties passen binnen de tijdslijnen Romeinen & Bataven, Middeleeuwen en Tweede Wereldoorlog (Liberation Route).

Het Historisch Belevenis Netwerk Arnhem-Nijmegen staat volop in de belangstelling. Het Gelders Erfgoed, de vier Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland en het GOBT willen in 2011 en 2012 het succesvolle concept uitrollen naar heel Gelderland. In totaal komen er 120 nieuwe locaties bij, verdeeld over vijf tijdslijnen: Romeinen & Bataven, Middeleeuwen, Modernisering/Industriële Revolutie, Tweede Wereldoorlog (Liberation Route) en Koude Oorlog & Wederopbouw.

De nieuwe locaties worden op de bestaande websites voorzien van informatie, audiofragmenten, videofilmpjes, animaties, arrangementen, routes, evenementen, links en andere tips voor een langer verblijf. Markeringen laten ‘passerende’ toeristen en recreanten weten dat op deze plek bijzondere informatie verkrijgbaar is. Routes en een routeplanner laten bezoekers uitgebreid kennis maken met de regionale cultuurhistorie. Voor de jeugd komt er een internetspel en speciaal op hen toegespitste informatie. Voor ‘digibeten’ verschijnt er een overzichtsfolder met alle locaties in Gelderland en tips voor een langer verblijf in de regio.

In de Achterhoek, op de Veluwe en in het Rivierenland komen nieuwe ‘startpunten’, historische panden waar bezoekers informatie krijgen over het Historisch Belevenis Netwerk en van waaruit routes starten om de regio te ontdekken. De initiatiefnemers streven er naar om dit voorjaar te starten met de Gelderse uitrol. Ondertussen hebben diverse organisaties financiële bijdragen toegezegd. Het voorstel ligt nu ter beoordeling bij de Provincie Gelderland.

http://www.gobt.nl

Meer informatie:0570 – 680742.

www.spannendegeschiedenis.nl en www.spgs.nl.