Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In 2008 werd de Liberation Route gepresenteerd. De Liberation Route laat beleven wat zich in 1944 en 1945 afspeelde. Rond Arnhem en Nijmegen werden 23 historische locaties met veldkeien gemarkeerd.

Op deze ‘luisterplekken’ kan men verhalen beluisteren over de vreugde en het verdriet aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.


Het enthousiasme voor de Liberation Route is groot. In 2010 en 2011 komen er 25 nieuwe luisterplekken op de Veluwe en in de regio Arnhem-Nijmegen. Noord-Brabant wil dit jaar ook aansluiten bij het succesvolle concept. Ondertussen hebben meer gebieden belangstelling getoond voor deelname, onder andere de Achterhoek en de Franse regio Ile de France.

Om het concept Liberation Route verder uit te bouwen hebben de initiatiefnemers onlangs de Stichting Liberation Route Europe opgericht. De gezamenlijke stichting bewaakt het concept, verzorgt promotieactiviteiten, biedt kennis aan geïnteresseerde gebieden en werkt aan verdere uitrol van de Liberation Route richting Normandië en Berlijn.

Het bestuur van de Stichting Liberation Route Europe wordt gevormd door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Airborne Museum Hartenstein, Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon en het GOBT.