Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van 3 tot en met 19 maart begeleiden gidsen van de VVV blinden en (slechts-) zienden op een speciaal voor Groningen ontwikkelde audiowandeling door de stad.

Groningen wordt in die periode tijdelijk omgedoopt tot Stad der Blinden. Dit heeft alles te maken met de nieuwste voorstelling van het Noord Nederlands Toneel, waarin blinde en ziende acteurs gezamelijk het verhaal vertellen van de blinde ziener.

De wandelingen vinden parallel plaats met de voorstellingen van Teiresias. Onder begeleiding van een gids van de VVV worden de wandelaars meegenomen langs markante gebouwen en locaties in de binnenstad waar met behulp van geluidsinstallaties karakteristieke geluiden van vroeger en nu hoorbaar zijn. In ForumImages wordt tijdelijk een restaurant in het donker geopend, waar mensen door smaak, geluid en tast en bijzonder dinerervaring kunnen opdoen.

ForumImages vertoont bovendien de eerste films met audiodescriptie, waarmee de films ook geschikt worden gemaakt voor blinden.

De wandelingen vinden plaats op donderdag 3 t/m zaterdag 5 maart om 15.30 uur, zondag 6 maart om 17.30 uur , donderdag 10 t/m zaterdag 12 maart om 15.30 uur, zondag 13 maart om 17.30 uur en donderdag 17 t/m zaterdag 19 maart om 15.30 uur.

Reserveren van de audiowandeling kan rechtstreeks bij de VVV Groningen per e-mail op of telefonisch via 0900 202 30 50 (€0.15 p/m). Kosten per persoon bedragen €10,00. Betaling van de wandeling is contant, voorafgaand aan de
wandeling gepast aan de gids te betalen.

Teiresias in Stad is een initiatief van het Groninger Forum en het NNT. Hannes Wallrafen is de
maker van de audiowandeling. Teiresias gaat op 3 maart in première. Tot en met 19 maart is
de voorstelling in Groningen te zien.