Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Prijsniveau campings meivakantie gunstiger dan hoogseizoen. Met de meivakantie in het vooruitzicht breekt het campingseizoen weer aan. Het merendeel van de ruim 280 campings die campingorganisatie Ecamp in Europa aanbiedt opent dan haar deuren.

De meivakantie valt dit jaar gunstig want veel scholen koppelen er Pasen aan vast zodat scholieren twee aangesloten weken vrij zijn. ‘Dat is niet het enige voordeel. Ook prijstechnisch is deze periode aantrekkelijker dan bijvoorbeeld de topmaanden juli en augustus,’ aldus Ecamp marketing manager Alida Dorenbosch. Het prijsverschil met de zomermaanden kan oplopen tot ruim 60%. Vervelen is er niet bij want veel campings organiseren uitgebreide animatieprogramma’s en bijzondere activiteiten.Bijvoorbeeld een chocoladespeurtocht, duiklessen, een rit met paard en wagen of een ponytocht. Voor een overzicht van alle Ecamp campings, reserveringen en suggesties voor de meivakantie ga naar www.ecamp.nl.

Chocoladespeurtocht doet spelcomputer vergeten
Campingeigenaren laten het vermaak van kinderen zeker niet alleen over aan de draagbare spelcomputer. Op diverse campings wordt veel amusement geboden. Zo organiseert Village camping spa Mar I Sol in de Zuid-Franse streek Roussillon tijdens de meivakantie speciale themaweken. Van 23 tot 29 april is er een magische week met allerlei activiteiten, zoals voorstellingen van goochelaars en van 30 april tot 7 mei is er een werelddansweek. Op camping Yelloh! Village La Petite Camargue in de Languedoc kunnen gasten op diverse dagen in het seizoen deelnemen aan een dagje uit in de Camargue, bijvoorbeeld op 27 april. Tijdens dit uitstapje gaat men onder meer naar een paardenboerderij en een demonstratie brandmerken van stieren. Voor ouders die aan hun conditie willen werken, organiseert camping Domaine du Colombier aan de Franse Rivièra gratis aquagym, tai chi- en cardiotraining. Voor de kleintjes staat er met Pasen een chocoladespeurtocht op het programma. Op 30 april wordt er zelfs Koninginnedag gevierd.

Paardrit in eigen land
Maar ook op Ecamp campings in eigen land worden in de meivakantie leuke activiteiten georganiseerd. Op boerderijcamping De Paardenwei in Zeeland zijn er op woensdag 27 april en woensdag 4 mei speciale dagen waarop men onder andere kan ponyrijden, de paardenmelkerij bezichtigen, paarden in actie kan zien met hooibouwmachines en een rit met paard en wagen kan maken. Het animatieteam van Vakantiepark Beekse Bergen in Hilvarenbeek organiseert sportwedstrijden en theatervoorstellingen tijdens de schoolvakantie.

Duiklessen
Kinderen en volwassenen die vakantievieren op camping Rosselba Le Palme op het Italiaanse eiland Elba kunnen de onderwaterwereld gaan beleven. Zo kunnen ze een gratis proefles krijgen. En voor wie het serieuzer wil aanpakken worden er duikcursussen gegeven, ook speciale kindercursussen vanaf zes jaar.

Ecamp

Ecamp verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 280 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Portugal en Zweden. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).