Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Elke euro die Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) investeert in marketing en promotie levert Metropool Amsterdam een extra omzet op van €44.

Dit is de uitkomst van een berekening die ATCB heeft uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het rendement van investeringen in toeristische marketing en promotie voor Metropool Amsterdam blijkt buitengewoon hoog.

De extra omzet komt terecht bij onder meer hotels, winkels, musea, attracties, restaurants, vervoersmaatschappijen en taxi's. Het hoge rendement van de toeristische marketing en promotie laat zien dat juist ook in economisch minder voorspoedige tijden het belangrijk is in deze activiteiten te investeren.

Achtergrond van de opdracht van ATCB voor dit onderzoek was de wens om de gemeente Amsterdam als opdrachtgever te kunnen informeren over de effectiviteit van promotieactiviteiten. Jaarlijks investeert Amsterdam fors in promotiecampagnes die het NBTC en ATCB in opdracht van Amsterdam uitvoeren. Dat gebeurt in de voor de hoofdstad belangrijke landen, met name Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Spanje.