Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

55-plussers en stellen zonder kinderen kiezen steeds vaker voor luxe kampeervakantie. Leidschendam, 21 maart 2011 –  Kamperen is van origine een typische gezinsvakantie.

Canvas Holidays ziet de laatste jaren de populariteit van deze vakantievorm ook bij 55-plussers en stellen zonder kinderen stijgen. Juni en september zijn bij deze doelgroep bijzonder in trek.

Het eigen tentje en de caravan worden steeds vaker verruild voor het gemak van de kant-en-klare accommodatie ter plaatse. Deze luxe vorm van kamperen wordt ook wel ‘glamping’ genoemd. Niet alleen het reizen wordt daardoor gemakkelijker, ook de voor- en nazorg thuis ontbreekt; geen zorg meer voor (winter)stalling, aanschaf, opslag en onderhoud van kampeermateriaal. Tegelijkertijd is het comfort van echte bedden een belangrijke pre. Door meerdere campings te combineren kan tevens gemakkelijk een rondreis worden gemaakt, zonder alles weer op- en af te hoeven breken.

Marion Steenbergen, Brand Manager bij Canvas Holidays: “Jonge stellen en 55-plussers zijn niet gebonden aan de schoolvakanties en profiteren van de lage prijzen in het voor- en naseizoen. In juni kan bijvoorbeeld al een verblijf van een week worden geboekt vanaf
€ 195,-. Naast de prijs zijn er veel meer redenen om voor dit type vakantie te kiezen. Veel mensen rijden met eigen vervoer naar de camping en hebben zo alle vrijheid. De campings liggen op de mooiste plekjes in Europa, maar ook in de buurt van grote steden als Rome, Venetië, Parijs, Barcelona of Montpellier. Strand, cultuur, natuur, er is voor iedereen wel een ideale bestemming. Men geniet van de ruimte, rust, het vele buiten zijn en de gezelligheid op de camping. Het is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken, je hoeft niet elke dag uit eten en in tegenstelling tot een vakantie in een hotel of appartement heb je niet alleen maar een balkon maar volop ‘eigen’ ruimte in de buitenlucht.”

Slapen onder de sterrenhemel of in een exclusieve woonwagen
Naast de luxe stacaravans en bungalowtenten biedt Canvas Holidays ook andere unieke accommodaties die bij stellen erg in de smaak vallen, zoals de exclusieve woonwagens en de Carré d’etoiles op twee prachtige landelijke parken in de Loire en de Dordogne in Frankrijk. Carré d’etoiles zijn kleine ‘huisjes onder de sterren’; speciaal voor romantici en liefhebbers van rust en natuur. Op de bovenverdieping van de woning staat een comfortabel tweepersoonsbed onder een groot raam, waardoor men letterlijk onder de sterren slaapt. Het terras is zelfs uitgerust met een eigen telescoop.

www.canvasholidays.nl