Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Zaterdag 2 en zondag 3 april 2011. Op zaterdag 2 en zondag 3 april is het weer Museumweekend! Natuurlijk is Museum Volkenkunde ook van de partij met gratis entree en een bijzonder gevarieerd programma.

Tijdens korte, boeiende presentaties door de conservatoren komen bezoekers in no-time van alles te weten over het museum. Onderwerpen als ‘de grootste diamant van het museum’, ‘blowen bij de Boeddha’s’ en ‘de Maya’s en 2012’ wisselen elkaar af. Daarnaast is er van alles te doen rondom de Maori’s, de eerste bewoners van Nieuw-Zeeland. Live muziek en avontuurlijk lekkere hapjes en drankjes maken een bezoekje aan Volkenkunde een absolute aanrader.

Wandelend door de interactieve familietentoonstelling kunnen de kinderen meedoen met de Kiwitrail, de speciale speurtocht. Ook voor de jongste bezoekers is er veel te doen: een bouwplaat van de Maori-kano, de Waka maken of een mooie hanger met het Tikifiguurtje uit Nieuw-Zeeland kleuren. De beroemde ‘dreigdans-met rap’ van de Maori’s, de Haka, kun je leren tijdens de workshop die verschillende keren op het programma staat dit weekend. Verder is er op verschillende momenten een Indonesische kledingdemonstratie en speelt Kees Kort op de shakuhachi, de Japanse bamboefluit. En met de speciale museumweekendactie ‘Laat je trakteren door het museum’ (bij besteding van 25 euro of meer ontvangt de bezoeker een leuk presentje) is een bezoek aan de museumwinkel wel heel aantrekkelijk.

Voor meer info: kijk op: www.volkenkunde.nl.