Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In de Achterhoek zijn veel mooie en interessante verhalen te vertellen.  Om die reden heeft  de VVV Lochem samen met AbelLife een app ontwikkeld. De app navigeert je over de mooiste wandel- en fietspaden en bevat allerlei leuke informatie.

De app maakt van een wandel- of fietstocht een dagje uit!  

De app geeft informatie over bijvoorbeeld het landschap en de dieren die er voorkomen. Maar ook over de mensen, de architectuur, de geschiedenis of de cultuur. Anders dan de gangbare toeristische informatie vertelt AbelLife de minder bekende verhalen. De informatie is daardoor vaak onverwacht en verrassend . Net als de tips over dat huiskamerrestaurantje, die idyllische theetuin of lekkere boerderijwinkel.    

Geluidsfragmenten, bijvoorbeeld met het karakteristieke geluid van de groene specht, maken dat de recreant de vogel kan herkennen. Maar hij kan ook, zittend op een bankje, luisteren naar een mooi gedicht van die bekende dichter uit de streek. Filmpjes laten zien hoe het er vroeger op die plek aan toe ging.

Op het scherm is de kaart van de omgeving zichtbaar. De recreant vormt zelf het middelpunt en ziet zichzelf verplaatsen op de kaart. Symbolen markeren de bezienswaardigheden en de informatie verschijnt alleen als je er om vraagt. Dat kan door op het icoontje te klikken. De app werkt 100% off-line, dus er zijn geen aanvullende kosten

Verkrijgbaarheid
De  app kan vanaf nu in de Appstore  worden gedownload en is nu nog alleen geschikt voor de iPhone, binnenkort volgen ook Androids en Blackberry. De App kost € 8,99 en werkt 100% offline, er zijn daardoor geen bijkomende telecomkosten. De routes zijn ook beschikbaar op SD-kaart.  Desgewenst in combinatie met  een korte beschrijving van de routes in een mooi vormgegeven boekje. De verkoopadressen staan onderaan in dit artikel vermeld.

De routes
De acht bijzondere routes zijn uitgezet rondom Lochem en Vorden.  Iedere tocht heeft een speciaal thema waarin je kennismaakt met tal van onverwachte kanten van de streek. Je gaat met ‘Dead poets society’ terug in de tijd naar de 19e eeuw toen Staring zijn gedichten schreef. Inspiratie voor de gedichten vond Staring in het landschap rond Lochem. Maar je kunt ook kennismaken met producenten van streekproducten, zoals een wijnbouwer die zijn flessen laat rijpen in kasteelkelders en een bakker die zijn eigen graan verbouwt . Onderweg kom je uiteraard voor je hapje en je drankje ook langs bijzondere adressen.

AbelLife, gevestigd in Lochem, maakt apps met auto, fiets, wandel en vaarroutes door heel Nederland. Meer informatie is te vinden op www.abellife.nl

De SD-kaart en het boekje zijn verkrijgbaar via www.Abellife.nl, www.achterhoek.nl of bij de VVV in Lochem.