Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Drie boeren en een Griek uit Adelaide (Oost-Kaap, Zuid-Afrika) hebben besloten om op de motor door Afrika te gaan rijden. Dit avontuur start op 31 maart in Kaapstad en zal na ca. 45 dagen eindigen in Cairo.

Het doel is om aandacht en sponsors te vinden voor het regionale Adelaide Hospital.

Adelaide
De regio Adelaide is landelijk, uitgestrekt en afgelegen en telt ca. 30.000 inwoners. Het Adelaide ziekenhuis heeft een belangrijke regionale functie als het gaat om de medische zorg voor de (ouder wordende) bevolking. Het ziekenhuis is klein met 60 bedden, en ligt in de Oost-Kaap, tussen East London en Port Elizabeth in, ongeveer 200 kilometer landinwaarts. Het ziekenhuis wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid. Jaarlijks komen er meer dan 3.000 patiënten naar het ziekenhuis, vinden er ongeveer 500 operaties plaats en worden er ca. 300 kinderen geboren.

Toekomst
De toekomst van het ziekenhuis is echter in gevaar. Het ziekenhuis heeft naast financiële steun dringend behoefte aan extra waterbergingsfaciliteiten. Bij droogte is het ziekenhuis afhankelijk van het water uit de Fish River en zijn er regelmatig storingen in deze (water)logistiek. Het gevolg: afdelingen moeten worden gesloten en patiënten weggestuurd. Een echte ramp voor de lokale gemeenschap.

3 boeren en een Griek
Zes maanden geleden kwam een lokale zakenman van Griekse afkomst op het idee van een tocht op een motor van Kaapstad naar Cairo. Het doel: geld inzamelen en aandacht creëren voor het Adelaide ziekenhuis. Hij vond steun voor het project van bij drie zakenrelaties. Het idee "Drie boeren en een Grieks, het Kaapstad naar Cairo Motor avontuur" was snel geboren. Alle vier kochten een Kawasaki KLR 650 motor en reden als proef door de Baviaanskloof, Swartberg Pass, en beneden door de Gamkaskloof (Die Hel) terug naar Adelaide.

De vier motorrijders starten op 31 maart in Kaapstad en zullen via Namibië, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Ethiopië en Soedan na ca.45 dagen in Cairo Egypte aankomen. De tocht is 13.000 km lang en vergt enthousiasme, karakter, technische vaardigheden, uithoudingsvermogen en veel moed van de deelnemers.

Wilt u dit project financieel steunen? Kijk dan op www.threefarmersandagreek.wordpress.com