Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Apenheul seizoen van start. Op kraamvisite gaan en als cadeau een flinke groentetaart meenemen... Niet zo gebruikelijk, maar de kersverse moeders smulden ervan.

De burgemeester van Apeldoorn, Fred de Graaf, bood de speciale taart aan de gorilla’s aan ter ere van de geboortegolf, het nieuwe seizoen van Apenheul dat dit jaar 40 jaar bestaat en de speciale burenactie voor alle inwoners van de gemeente Apeldoorn.

Seizoen van start
Woensdag 30 maart opende het Apeldoornse apenpark om 10.00 u weer de poorten na de wintersluiting. De eerste bezoekers stonden al te popelen bij de poort. Om de vernieuwingen en het jonge grut te kunnen bewonderen. Waarbij de gorillababy’s wel erg favoriet zijn. De burgemeester ging hen voor.

Burgemeester De Graaf is blij verrast over het nieuws van de gorillababy’s. "Dit is geweldig nieuws voor Apenheul en Apeldoorn. Niet eerder zijn er zoveel gorillababy's geboren in een dierentuin, de geboortegolf is daarom extra speciaal." De burenactie beveelt de burgemeester van harte aan. "Iedereen moet weten hoe bijzonder Apenheul is en ik zou dan dan ook willen zeggen: ga eens op kraambezoek. Juist nu is het absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen en met een seizoenkaart kunt u bij wijze van spreken het opgroeien van de gorillababy's van dag tot dag volgen."

Meer informatie over de speciale burenactie is te vinden op www.apenheul/nl/apeldoorn.