Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Speciale aanpassingen van bungalow én park. Leidschendam, 31 maart 2011 – Landal GreenParks heeft op Landal Landgoed ’t Loo de Visionvilla geopend; de eerste vakantiewoning geschikt voor gasten met een visuele beperking.

De 14-jarige Tess Janssens, ambassadeur van het Oogfonds en hét gezicht van de ZieZo beurs 2011, kreeg de sleutel van de woning overhandigd door Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks. Tess, die zelf een progressieve oogziekte heeft, mag samen met haar familie als eerste gasten de woning inwijden.

Landal Visionvilla is de eerste vakantiewoning geschikt voor gasten met een visuele beperking. Op het eerste gezicht lijkt de woning weinig te verschillen van andere Landal vakantiewoningen.
Toch is voor mensen met een visuele beperking het verschil wel groot. Er zijn vele aanpassingen gemaakt; met name in en rondom de bungalow, maar ook bij de receptie, de horeca en het zwembad.

Samenwerking
Bas Hoogland: “Vorig jaar kwam ‘Visio’, het expertisecentrum voor blinden en slechtzienden, met het idee voor de ontwikkeling van deze specifieke bungalow. Omdat we al een aantal jaren een samenwerkingsverband hebben met Comfortzorg, waardoor we thuiszorg op het vakantieadres kunnen aanbieden, was dit een logische vervolgstap. Daarnaast past dit in ons beleid t.a.v. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. We zijn met verschillende deskundigen, waaronder Visio, de Technische Unie, Gira en Viziris om de tafel gaan zitten om te kijken wat de mogelijkheden en de beste oplossingen voor zo’n bungalow zijn. Er is door netwerkorganisatie Vizirus een klantenpanel samengesteld bestaande uit slechtzienden met en zonder hulphond, die het park en de bungalow hebben getest en vervolgens waardevolle input hebben geleverd voor de aanpassingen. Een mooi en erg leuk project waarbij met veel plezier is gewerkt om het ook slechtzienden en blinden naar de zin te maken bij Landal”

Aanpassingen
Bij de inrichting van de Visionvilla is o.a. rekening gehouden met contrasten. De accommodatie heeft een geavanceerd verlichtingssysteem en aangepaste apparatuur. Het entreepad is voorzien van verlichting, schemerverlichting en tijdschakelaar. De tuin is afgehekt t.b.v. een eventuele hulphond. De Visonvilla is voorzien van dimbare verlichtingsarmaturen, kunststof hondenmand, groot voelbaar huisnummer in contrasterende kleur, grote flatscreentelevisie en eenvoudig bedienbare radio. De alarmklok heeft een mooi groot display en  is uitgevoerd met contrasterende bedieningsknoppen, volumeschakelaar en spraakknop. In de keuken is een gasfornuis voorzien van thermokoppel, deze sluit de gastoevoer wanneer het vuur gedoofd is. De sprekende labellezer PenFriend en een Visionvilla.


Spelkoffer, die garant staat voor speel- en luisterplezier zijn handige en leuke extra’s. De essentiële informatie tijdens het verblijf waaronder de menukaart en de omgevingsinformatie is in braille en in grote letter beschikbaar. Dit maakt de Visionvilla op Landal Landgoed ’t Loo praktisch èn heel plezierig om in te verblijven.

Voor informatie over de Landal Visionvilla: www.landal.nl/visionvilla. De informatie op de website is tevens gesproken. Meer informatie over Visio (expertisecentrum voor blinden en slechtzienden) is te vinden op www.visio.org.