Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De inspirerende uitspraak van reggae legende Bob Marley ‘One good thing about music: when it hits you, you feel no pain’ geeft goed weer waar het allemaal om draait gedurende het Barbados Reggae Festival....

namelijk genieten van originele reggae muziek.  

Deze keer heeft het festival een extra bijzonder tintje, want internationaal superster en muziekfenomeen Wyclef Jean is een van de vele acts op het Barbados Reggae Festival 2011. Met lokale, regionale en internationale acts vindt dit festival plaats op 25 april t/m 1 mei op het eiland van de flying fish.

Dit jaar is het alweer de zevende editie en het festival heeft ondertussen een behoorlijke reputatie opgebouwd bij zowel de lokale bevolking als bij reggae fans over de hele wereld. Het festival wordt daarom ook erkend als het grootste reggae event buiten Jamaica, de geboorteplaats van deze muziek.

Het festival op Barbados start op maandag 25 april met de Reggae Beach Party op het pittoreske strandje Brandon’s Beach. Hier treedt Grammy Award winnaar en reggae zanger Bennie Man op samen met de ‘Queen of the Dance hall’ Lady Saw. Andere namen die voorbijkomen zijn Peter Ram, Jon Doe, Peter Coppin en Kirk Brown.

Op woensdag 27 april is het Garfield Sobers Gymnasium in St. Micheal de place to be. Hier wordt de Vintage Reggae Show and Dance georganiseerd. Deze show is erg populair onder de wat oudere generatie reggae fans vanwege de legendarische artiesten uit de jaren ‘60, zoals Fab 5 Band, Boris Gardener, Barrington Levi, Ken Boothe en Eric Donaldson. Ook Biggie Irie en Lil’Rick uit Barbados treden hier op.

Verder vindt op vrijdag 29 april Bajan Reggae Night plaats waar de grootste namen uit de lokale reggae scene meer dan 20 optredens zullen geven. Op zaterdag 30 april is de bijzondere Reggae Party Cruise. Deze cruise geeft reggae fans de mogelijkheid om de artiesten te ontmoeten die de volgende dag optreden op Reggae on the Hill.

Reggae on the Hill is hèt hoogtepunt van het hele festival en vindt plaats in het historische Farley Hill National Park. Jaarlijks komen hier ongeveer 12.000 mensen op af en dit jaar wordt dat gevierd met de komst van superster Wyclef Jean. Andere namen zijn Sizzla, Queen Ifrica, Gyptian en Junior Kelly. De echte Bajan reggae artiesten zijn er ook, zoals Daniel, Lisa Angel, LRG, Buggy Nhakente en de Fully Loaded Band.  

Voor verdere informatie zie: www.thebarbadosreggaefestival.com
Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op www.visitbarbados.nl