Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

LISSE -- De banden tussen Nederland en Duitsland worden steeds sterker en dat wordt dit jaar op Keukenhof geaccentueerd. Het thema van de grootste internationale bloemententoonstelling van de wereld is dit seizoen ‘Duitsland, land van denkers en dichters’.

Bezoekers worden uitgenodigd de speciale relatie tussen beide landen te ervaren in de ‘Nederland – Duitsland 1-1 Experience’ in het Juliana-paviljoen. Wim van Meerveld, manager marketing & communicatie Keukenhof: “Daar worden de voetbalwedstrijden tussen beide landen uit ‘74 en ‘88 nog een keer beleefd met als verschil dat de uitslag van deze tentoonstelling 1-1 is.”

            De Experience is een schouw van wat beide landen bindt en scheidt, met name door het geven van informatie. Bijvoorbeeld dat een kwart van onze export naar Duitsland gaat en dat er vorig jaar vier miljoen Nederlanders op vakantie gingen naar Duitsland. Op een plastische manier worden bezoekers door een wereld van overeenkomsten en verschillen geleid. Ze beleven de overwinningen van de grootste Nederlandse en Duitse sporters. Ze worden onderdeel van de voetbalgekte en wanen zich de keeper tussen de nationale voetbalhelden. Ze nemen plaats op een troon, terwijl ze worden vereeuwigd. Ze kunnen de Gouden Koets van dichtbij bekijken en leren de portee van het “Ik ben van Duitschen Bloed” binnen het Nederlandse koningshuis kennen.

            Prachtige schilderijen van Suzan Offereins maken deel uit van de ‘Nederland – Duitsland 1-1 Experience’. Offereins portretteerde vele leden van het Koninklijk Huis, waaronder Hare Majesteit Koningin Beatrix en Kroonprins Willem-Alexander. Speciaal voor de Experience schilderde zij Prins Bernhard van Lippe Biesterfeld. Keukenhof heeft voorts de primeur van haar nieuwste kunstproject: een prachtige troonstoel, beschilderd met het huidige en toekomstige staatshoofd.

            Het is zeker de moeite waard om de bioscoopzaal binnen te lopen, waar men op een megascherm wordt meegenomen op een reis door Nederland en Duitsland. “Lach om onze grootste verschillen en omarm onze overeenkomsten, “ zegt Ton Aker, manager parkbeheer van Keukenhof. “Deze bijzondere tentoonstelling is met recht een hoogtepunt, die de vele aspecten van de verbondenheid tussen Nederland en Duitsland belicht. Met name de sierteelt en het toerisme spelen een vooraanstaande rol in de handelsactiviteiten en dat zijn niet toevallig de disciplines, die de basis van Keukenhof vormen.”