Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Goed verzekerd op reis. Veel consumenten zijn vaak al lang van tevoren bezig met de voorpret voor hun vakantie. Vaak vergeten ze echter de voorwaarden van hun doorlopende reis- en of annuleringsverzekering opnieuw te bekijken.

Dit kan leiden tot onverwachte kosten omdat de reisverzekering soms niet is aangepast aan veranderde gezinssituaties of speciale vakanties. Ook kan het voorkomen dat consumenten al jaren te veel betalen, omdat ze te uitgebreid of dubbel verzekerd zijn. Daarom introduceert Toerkoop samen met de Europeesche de APK-keuring voor deze reis- en annuleringsverzekeringen.

Verrassingen achteraf
Medische behandelingen in het buitenland zijn vaak vele malen duurder dan in Nederland. Vaak worden deze kosten niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar en krijgt de consument de rekening gepresenteerd. Reden temeer om te controleren of deze kosten zijn meeverzekerd, zeker nu de wintersport en het nieuwe zomerseizoen voor de deur staan! Met een aanvullende of speciale dekking zijn deze verrassingen vaak te voorkomen.

Annuleringsverzekering
De doorlopende annuleringsverzekering kent vaak een standaard verzekerd bedrag per reis. Het is aan te raden na te gaan of dit bedrag voldoende is voor de komende vakanties. Ook bij het apart boeken van vlucht en hotel kan een kleine aanpassing van de annuleringsverzekering ervoor zorgen dat de kosten van het hotel vergoed worden, mocht de vlucht onverhoopt uitvallen.

Onderverzekerd of oververzekerd?
De mogelijkheid bestaat ook dat consumenten al een tijd oververzekerd zijn. Zo hebben reizigers die het, na jaren van exotische bestemmingen, voorlopig dichter bij huis willen zoeken, geen werelddekking nodig op hun reisverzekering. Met een kleine aanpassing kunnen zij behoorlijk wat euro’s besparen.

APK-keuring in februari
Aanstaande reizigers kunnen de hele maand februari hun reis- of annuleringsverzekering laten checken bij alle vestigingen van Toerkoop. Zo weten zij zeker dat zij met de juiste dekking op reis gaan. Alle Toerkoop vestigingen vind je op www.toerkoop.nl.