Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tweede nieuwe vliegtuig binnen vijf dagen. Schiphol-Rijk, 5 april 2011 – Afgelopen nacht is een nieuwe ArkeFly Boeing 767-300 ER met de registratie PH-OYJ op Schiphol geland.

Na de PH-OYI is dit het tweede vliegtuig dat afkomstig is van de Britse zustermaatschappij Thomson Airways en wordt toegevoegd aan de ArkeFly vloot. Het toestel vliegt deze zomer onder andere naar de ABC eilanden, de Dominicaanse Republiek en de nieuwe ArkeFly bestemmingen Miami en Orlando.

Uitbreiding vloot ArkeFly
ArkeFly heeft op 6 oktober 2010 al een Boeing 767-300 ER van Thomson Airways toegevoegd aan haar vloot. Nu is daar een tweede toestel bijgekomen. Begin november volgt het derde en laatste Thomson toestel. De voormalige Thomson vliegtuigen zijn ongeveer tien jaar jonger dan de huidige ArkeFly Boeings 767. Ze zijn uitgerust met winglets, wat een aanzienlijke brandstofbesparing oplevert. Aan boord wordt een uitgebreid Inseat Entertainment Systeem aangeboden. De passagier kan hiermee films, tv-series, actuele vluchtinformatie, informatie over bestemmingen en het verkoopaanbod bekijken. Ook is het mogelijk naar cd’s en de radio te luisteren en games te spelen. Daarnaast is er een apart menu voor kinderen.

Premium Comfort Class
De drie voormalige Thomson toestellen zijn uitgerust met de Premium Comfort Class. Deze klasse vervangt de Star Class van de Boeing 767-300 ER. De 31 Premium Comfort Class stoelen beschikken over 94 cm beenruimte. De passagier wordt verwelkomd met een drankje en krijgt gedurende de vlucht twee keuzemaaltijden, snacks en drankjes. Naast het gratis Inseat Entertainment worden diverse kranten aangeboden. De Premium Comfort Class heeft een eigen incheckbalie en de reiziger krijgt voorrang bij het aan en van boord gaan. Er mag gratis 30 kilo bagage worden meegenomen. Op vluchten naar Aruba, Bonaire, Curaçao, de VS en Canada mag 45 kg bagage gratis mee.

Toekomst van ArkeFly
De komst van de PH-OYJ gaat niet gepaard met de gelijktijdige teruglevering van een oudere 767. Daardoor bestaat de totale vloot van ArkeFly nu uit vier Boeings 767-300 ER en vier Boeings 737-800. Daarnaast wordt tijdens het drukke zomerseizoen extra capaciteit ingezet. Op de lange termijn vervangt ArkeFly de Boeing 767-300 in zijn geheel door de hypermoderne 787 ‘Dreamliner’. Deze toestellen worden over een aantal jaren geleverd, vandaar dat ArkeFly de komende jaren kiest voor de Boeing 767-300 met winglets.