Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amis de France wordt voor het derde opeenvolgende jaar gehouden in Kasteel de Haar te Haarzuilens en vindt plaats van 22 t/m 25 april a.s. (paasweekend).

Deze beurs zet het mooiste van Frankrijk in het zonnetje en is dus zeker een aanrader voor iedere Frankrijkliefhebber!

Van vrijdag 22 t/m maandag 25 april 2011 vindt in Kasteel de Haar te Haarzuilens de 3e editie van Amis de France plaats. Deze ‘Lifestyle fair in Franse sferen’ is een belevenis voor levensgenieters, liefhebbers van Frankrijk en Lifestyle geïnteresseerden. Een kleine greep uit het aanbod van Amis de France: sublieme wijnen en kazen, brocante, savon de Marseille, bijouterie, woon- en tuindecoratie, jeu de boules baan, … Kortom, tijdens het Paasweekend is het heerlijk vertoeven in Franse sferen in de tuinen én de Kapel van Kasteel de Haar.

Wat kunt u verwachten?

• 50-jarig bestaan Citroën Ami6
De historische Citroën Ami6 viert haar 50ste verjaardag tijdens Amis de France. Bezoekers kunnen tientallen unieke Ami’s bewonderen met op zaterdag 23 april de viering van de Citroën Ami6. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.amivereniging.nl

• Talenontwikkelaar Sylvain Lelarge: ‘Zing mee tijdens Amis de France’
Monsieur Lelarge maakt van u een echte Fransman of Française door u, door middel van fluisteren en zingen, de Franse taal te leren. Een vrolijke en creatieve workshop waarbij u als bezoeker van harte wordt uitgenodigd om deel te nemen!

• Schoonheid van het verval
Tijdens zijn bezoeken aan onder meer Zuid-Frankrijk, raakte kunstenaar Piet Bleijenga geïntrigeerd door karakteristieke panden in verval. Zijn façades ‘schoonheid van het verval’ zijn te bewonderen tijdens Amis de France. Meer informatie vindt u op: www.pietbleijenga.nl

• Petit Dejeuner
La Place catering serveert alle dagen een typisch Frans ontbijtje van 10.00 tot 11.30 uur voor € 3,95 per persoon: petit stukje stokbrood, jammetje en boter, Café au lait en vers gebakken croissant.

• Gratis toegang tot de tuinen van Kasteel de Haar
Bezoekers van Amis de France krijgen op vertoon van hun entreebewijs gratis toegang tot de rest van de tuinen.

• FransTastisch
Hotel Breukelen (van der Valk), vlakbij Haarzuilens, heeft een speciaal arrangement samengesteld inclusief o.a. overnachting en entree Amis de France. Wilt u weten waar dit FransTastische arrangement nog meer uit bestaat? Kijk dan op de website: www.amisdefrance.nl

Bezoekersinformatie

Data: vrijdag 22 t/m maandag 25 april (tweede paasdag)
Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
Volwassenen: € 11,50 p.p.
Bezoekers met 65+ kaart: € 10,00*
Kinderen: van12 t/m 16 jaar € 8,00
Kinderen tot 12 jaar: gratis
ANWB- leden: € 9,00*
Parkeren: € 3,00 per dag

Online voordeel tickets & parkeerkaart
Bestel online tickets en ontvang een korting van € 2,00 p.p. en betaal € 9,50 in plaats van € 11,50 p.p. Meer informatie over online tickets & parkeerkaart vindt u op de website van Amis de France.