Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een combinatie van in- en ontspanning, dat is het uitgangspunt van de sportieve arrangementen ontwikkeld in kader van Gelderland doet je goed!

Eerst actief bezig zijn in de openlucht en daarna genieten van een prettig en ontspannen verblijf in het Montferland of op de Zuid-Veluwe. De sportieve arrangementen worden in de tweede helft van mei aangeboden en gekoppeld aan de wandelevenementen Falcon Walk op 21 mei en de Montferland Walk op 28 en 29 mei.  

Onder de naam Gelderland doet je goed! bieden ondernemers uit de gemeente Montferland en Arnhem (omgeving Schaarsbergen) sportieve arrangementen aan voor de sporter die graag meer wil dan alleen actief bezig zijn. De arrangementen omvatten een verblijf op een locatie naar keuze, op basis van logies, half- of volpension, het naar wens gebruik maken van diverse Wellness faciliteiten en  clinics sportief wandelen en Nordic Walking door professionele instructeurs. Alle componenten in het sportieve arrangement zijn toegespitst op de sportieve toerist. Zo worden de maaltijden afgestemd op de sportieve toerist.

De sportieve arrangementen worden aangeboden tijdens de Falcon Walk op zaterdag 21 mei te Schaarsbergen en de Montferland Walk op zaterdag 28 en zondag 29 mei in de Gemeente Montferland. De Falcon Walk is een grootschalig wandelevenement voor deelnemers uit binnen- en buitenland. De routes gaan door de natuurgebieden in de omgeving Schaarsbergen en Arnhem.

De Montferland Walk is een nieuw tweedaags wandel- en Nordic Walking evenement door het Montferland en de Duitse buurtgemeente Emmerich am Rhein. De routes lopen uiteen van 10 tot en met 40 kilometer per dag en vormen een uitstekend voorbereidingsprogramma op de Nijmeegse Vierdaagse. De tochten starten en eindigen in het historische en gezellige centrum van ’s Heerenberg.

In de gemeente Montferland worden de sportieve arrangementen het hele jaar aangeboden door uiteenlopende verblijfslocaties met clinics Nordic Walking en Sportief Wandelen inbegrepen.  

De aandacht voor bewegen en gezondheid is nog nooit zo groot geweest als in de afgelopen jaren. Sportevenementen hebben een belangrijke economische waarde. Grote evenementen leveren veel economisch rendement. De vrijetijdssector kan hiervan profiteren door koppelingen te maken met de sportbranche bijvoorbeeld aan de hand van arrangementen.  

Gelderland doet je goed! is een project van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme in samenwerking met Sense Aware en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Het doel van Gelderland doet je goed is het creëren van sportief toeristisch aanbod, waarmee sportieve doelgroepen worden aangetrokken tot dag- en verblijfsrecreatie in Gelderland.

Voor meer informatie over de sportieve arrangementen, de Falcon Walk of Montferland Walk zie www.actiefmet.nl, www.montferlandwalk.nl of www.falconwalk.nl.