Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ook deze vakantie heeft Volkenkunde weer een boordevol programma. Speciaal voor de meivakantie zijn er spiksplinternieuwe activiteiten rondom de verlengde MAORI tentoonstelling.

Zo kan het hele gezin meevaren in de Waka, de Maori-kano, of lekker in het gras meedoen met een workshop Haka, de dreigdans van de Maori’s. Tijdens de Paasdagen staat de PaasspeurEis op het programma. En als het weer het toelaat, kan er de hele vakantie heerlijk gepicknickt worden. Kinderen die een keer op een typisch Indonesisch fietsje willen fietsen, zijn in de museumtuin aan het goede adres: daar staat een aantal echte ‘betjaks’ klaar om een ritje mee te maken. En regent het een dagje? Geen probleem want binnen in het museum liggen de speurtochten en bouw- en kleurplaten al klaar! Kortom, de Meivakantie vier je in Volkenkunde.

De Meivakantie begint meteen goed: op Eerste en Tweede Paasdag kunnen kinderen in de museumtuin de PaasspeurEis doen. Een leuke speurtocht waarin ze op zoek gaan naar hele bijzondere eieren die ze iets leren over andere volken. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis de Paasspeurreis halen en op vertoon van een ingevulde speurkaart krijgen ze een lekkere chocoladeverassing mee. Maar er is meer! In de entreehal van het museum is een enorme berg paaseitjes te vinden. Wie raadt hoeveel eitjes het zijn, maakt kans op een geheel verzorgd verjaardagsfeestje en een speciaal cadeautje!

In de museumtuin is het vanaf deze Meivakantie een drukte van belang! Wie wil er nou niet een keer als een Maori de Leidse wateren bevaren? Weer aangemeerd bij het museum, kan er heerlijk gepicknickt worden in de tuin. Zoek een plekje langs het water, onder de kersenbomen of in de Tipi en geniet van het heerlijke picknickaanbod van Café Midi. Zelf een picknickmand vol lekkers meenemen kan natuurlijk ook! Picknickplaids zijn gratis te leen bij Café Midi of bij de kassa van het museum. En wie na zo’n heerlijke lunch zin heeft om even de benen te strekken, doet z’n best om zo stoer mogelijk te kijken tijdens de Haka-workshop. Om te zien hoe de Maori’s het zelf doen, loop je het museum binnen: de grote MAORI tentoonstelling is wegens succes verlengd en staat nog t/m 18 september 2011.

Meivakantie: 23 april t/m 8 mei
Museum Volkenkunde
Leiden
KIJK OP WWW.VOLKENKUNDE.NL VOOR HET VOLLEDIGE VAKANTIEPROGRAMMA.