Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Deutsche Bahn sluit een moeilijk jaar succesvol af. Deutsche Bahn heeft 2010 met een sterke groei afgesloten. De omzet van het concern steeg met 17,9% en het aantal treinreizigers nam met 2,2% toe.

De ICE- en Intercity verbindingen tussen Nederland en Duitsland telden afgelopen jaar 6% meer reizigers.  Alle bedrijfsonderdelen van DB produceerden zwarte cijfers. President-directeur dr. Rüdiger Grube: “Economisch succes schept de voorwaarde voor een nog klantvriendelijker bedrijf”.  

In 2010 kon Deutsche Bahn in alle relevante markten weer een duidelijke groei realiseren. Het aantal treinreizigers dat Deutsche Bahn in 2010 vervoerde is - ondanks enkele technische problemen met materieel - met 42 miljoen gegroeid naar 1,95 miljard (+2,2%). De reizigers van dochteronderneming Arriva zijn daarin niet meegeteld. In totaal werden in de treinen van DB 78,6 miljard reizigerskilometers afgelegd.  

De omzet van het DB-concern steeg in 2010 met € 5,1 miljard naar 34,4 miljard euro (+17,3%). De winst ligt met een krappe 1,9 miljard euro 181 miljoen euro boven het resultaat van 2009 (+10,7%). Deutsche Bahn verhoogde haar netto investeringen met 259 miljoen euro naar 2,07 miljard euro (+14,3%). Grube: “Ons doel is om het Deutsche Bahn de komende jaren nog klantvriendelijker te maken. Het economisch succes van DB schept een belangrijke voorwaarde voor betere service en kwaliteit”, zo meldde hij tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Berlijn.

Reizigersgroei  Nederland
De beide langeafstandsverbindingen tussen Nederland en Duitsland (ICE Amsterdam – Frankfurt en Intercity Schiphol – Berlijn, in nauwe samenwerking met NS Hispeed) laten flinke groei zien. In 2010 telden beide verbindingen samen voor het eerst meer dan 2 miljoen internationale reizigers: 6% meer dan in 2009.

Deze toename is in hoge mate terug te voeren op het feit dat de consument meer aandacht krijgt voor de gunstige Europa-Spezial tarieven en het internationale netwerk van DB, dat vanuit Duitsland met 250 dagelijkse verbindingen meer dan 80 Europese steden aandoet. Ook het boeken van een reis via de toegankelijke website www.bahn.com/nl speelt een belangrijke rol. Dagelijks maken zo’n 40.000 reizigers van deze verbindingen gebruik.

Deutsche Bahn werkt de komende jaren hard aan het optimaliseren van de service en dienstverlening. Verder wordt het succesvolle CO reductieprogramma verder opgevoerd. Vanaf december 2013 biedt DB drie keer per dag een nieuwe ICE-verbinding vanuit Amsterdam (via Brussel) naar Londen, in minder dan 4 uur tijd”.