Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Holland America Line maakt ultieme droom waar voor schrijver van meeslepend verhaal `Driemaal is Scheepsrecht’. Holland America Line heeft het ontroerende verhaal van Hendrik Verbree uit Zuidhorn (Gr.) gekozen als winnaar van de Trans-Atlantische Verhalenwedstrijd -

veertig jaar nadat Holland America Line voor het laatst de Trans-Atlantische Oversteek Rotterdam – New York maakte. Het winnende verhaal is geselecteerd uit ruim honderd inzendingen in Nederland/België en werd door een deskundige jury onder leiding van Holland America Line’s president en CEO Stein Kruse unaniem als winnaar beoordeeld. De bekendmaking is juist vandaag, omdat op 18 april 1873 de Nederlandsche Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij (later Holland America Line) werd opgericht.

Met het verhaal ‘Driemaal is Scheepsrecht’ komt voor de winnaar een langgekoesterde wens uit, eindelijk zal Hendrik Verbree samen met zijn vrouw de Klassieke Overtocht Rotterdam - New York maken. Op 3 juli a.s. schepen zij in aan boord van ms Rotterdam, wanneer Holland America Line nog eenmaal de Klassieke Overtocht zal uitvoeren. Tweemaal eerder ging de reis niet door en zat Hendrik Verbree alleen aan boord in plaats van samen met zijn vrouw. De eerste keer was in 1960, toen zij samen de overstap naar America zouden wagen. De tweede keer - een aantal jaren later, toen het echtpaar moest terugkeren naar Nederland-, was het lot hen opnieuw niet goed gezind en reisde Hendrik Verbree weer alleen.

‘Wij zijn geroerd door het grote aantal mooie en aangrijpende verhalen dat wij hebben ontvangen en door de ontroerende herinneringen van al deze mensen aan hun historische overtocht met Holland America Line’, vertelt Stein Kruse, president en CEO.

‘Het verhaal van Hendrik Verbree raakt ons door de meeslepende gebeurtenissen en de ‘rol’ die de overtocht hierin speelde.’

Hendrik Verbree en zijn vrouw kunnen het nieuws van hun winnende verhaal nauwelijks geloven. ‘Wij hadden het niet meer verwacht. Maar we hebben al zo genoten toe we het verhaal schreven, dat heeft ons zoveel voorpret gegeven’, vertelt een blij verraste mevrouw Verbree. Zij en haar man vinden het fantastisch dat hun langgekoesterde wens nu eindelijk alsnog lijkt uit te komen.

Ook in de Verenigde Staten is de Trans-Atlantische verhalenwedstrijd uitgeschreven. Hier is de inzending van Maria Henderson, die in 1956 emigreerde naar Amerika, als winnaar gekozen.

In juli vaart de Rotterdam nog een maal de Klassieke Overtocht Rotterdam – New York met aan boord het echtpaar Verbree. Het vertrek is op 3 juli om op 12 juli in New York aan te meren. Tijdens de cruise zijn er tal van bijzondere evenementen en activiteiten, speciale diners, kookworkshops, lezingen van gastsprekers en entertainment dat het verleden laat herbeleven. Gasten met interesse in de historie van de Holland America Line kunnen alles leren van de geschiedenis van het bedrijf in het Crow’s Nest, waar een ‘Museum at Sea’ wordt ingericht.  

Meer informatie over de ‘Klassieke Overtocht’ en andere cruises van Holland America Line vindt u op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.