Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voormalig vlaggenschip open voor publiek. Het stoomschip Rotterdam is vanaf maandag voor het publiek toegankelijk. Het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn moet een belangrijke toeristische attractie worden.


Op het schip, afgemeerd in Katendrecht, kan worden gewinkeld, gedineerd en geslapen. Daarnaast is er een theater en kunnen er congressen worden gehouden.

Gele ballonnen en vlaggen wijzen in de stad de weg naar het schip. ''This way to De Rotterdam'', luidt de tekst op de ballonnen.
Vijfduizend fietsen in het centrum van de stad zijn bovendien in de nachtelijke uren voorzien van een geel zadelhoesje met de tekst ''Waar zit je lekkerder? De Rotterdam.'' Geel is de kleur van de bies op het lichtgrijze schip.

Hoofdbrekens
De renovatie van het 228 meter lange stoomschip heeft ruim 240 miljoen euro gekost. Het project was vijf jaar geleden abusievelijk begroot op enige tientallen miljoenen euro's. De renovatie van De Rotterdam heeft in die jaren voor veel hoofdbrekens gezorgd.

De opening was aanvankelijk voorzien voor de zomer van 2009, maar dat werd uitgesteld. Eigenaar Woonbron, die door de verbouwingskosten in grote problemen raakte, werd tijdelijk onder financieel toezicht geplaatst.

Het is de bedoeling dat de woningcorporatie haar aandeel in het stoomschip terugbrengt tot 20 procent. Een koper is echter nog niet gevonden.   

228 meter lang, 28 meter breed, 13 dekken, 38.745 ton staal, 1416 deuren, 1400 authentieke stoelen, 7 historische vleugels, 10 architecten, 70 kunstwerken en 518 bedden. Kortom de Grande Dame schittert als nooit te voren.


www.derotterdam.com

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.