Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Reken maar dat ze op 7 en 8 mei zullen genieten van evenementen als Zandkasteel, skateles en een fietsavond.


En natuurlijk zijn er de vaste kindervoorzieningen op Keukenhof. De dierenweide, daar lopen de kinderen tussen lammetjes. In de speeltuin kun je aan de kabelbaan hangen en veilig verdwalen in de doolhof. En de stapstenen over de vijver zijn natuurlijk altijd leuk. Speciaal voor de allerkleinsten is er dit jaar de nijntje speeltuin.

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei zijn er extra activiteiten geregeld voor de kinderen!

Kinderprogramma het Zandkasteel op bezoek
Op zaterdag 7 en zondag 8 mei is de geweldige theatershow van het Zandkasteel op Keukenhof te bekijken! Het Zandkasteel is een kinderprogramma dat sinds 2004 op Z@ppelin wordt uitgezonden en is een van de meest populaire TV programma’s voor peuters en kleuters. Toto, Sassa en Koning Koos wonen samen met hun zeehondje Finnie in het Zandkasteel op een strand aan zee. In en rond het zandkasteel beleven zij allerlei avonturen. Toto, Sassa en Koning Koos hebben rood haar en een grote neus. Wanneer er tijdens het spelen bij een van hen zand in de neus komt, gaan hun neuzen kriebelen en dansen ze de neuskriebeldans. Deze dans nodigt de peuters uit om zelf ook mee te dansen en te bewegen, waardoor ze spelenderwijs leren.

Op 7 en 8 mei kunnen jullie Toto, Sassa en Koning Koos ontmoeten tijdens de voorstellingen in het Willem-Alexander Paviljoen. Per dag zijn er drie voorstellingen, die ieder 30 minuten duren. De voorstellingen vinden plaats om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.  

Fietsen en Skaten in het park
Zaterdag 7 mei kan de bezoeker weer met de fiets en skates door Keukenhof. Heel bijzonder, want op alle andere dagen zijn steps, skeelers niet welkom. Het park is vanaf 19.00 uur voor fietsers en skaters geopend. De weg in het park mag je zelf uitstippelen. Om 21.30 uur sluit het park. Alle sportieve bezoekers betalen vanaf 19.00 de helft van de Keukenhof entreeprijs (dwz. € 7,25 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen).

Tussen 18.00 uur en 19.00 uur is er gratis skate-les op het hoofdparkeerterrein.
Indien u niet over een fiets of skates beschikt, kunt u deze huren bij de hoofdingang.

Educatief
Keukenhof is bovendien heel leerzaam. Zo leidt de vernieuwde speurtocht de kinderen langs de mooiste plekjes in het park. En in het Bloembollen Informatie Paviljoen maken ze spelenderwijs kennis met de historie, het groeiproces en de verwerking van bolbloemen.