Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Oegstgeest, 5 mei 2011 – Zijn koekjes gemaakt van zonnebloemolie lekkerder dan koekjes gemaakt van roomboter? Wat is het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten? Hoe lang moet je fietsen om een reep chocola te verbranden?

De antwoorden op deze en vele andere vragen worden gegeven tijdens de kinderlezing ‘Bestaat gezond vet eten?’ op zondag 22 mei in CORPUS te Oegstgeest.

Deze interactieve kinderlezing, welke wordt georganiseerd door CORPUS ‘reis door de mens’, ZonMw en Savant Learning Partners, heeft als doel om kinderen tussen 8 en 12 jaar bewuster te maken van de vetten en andere voedingsstoffen in hun voeding. Tijdens de lezing vertelt gastspreker Ko Willems van Dijk (LUMC) op een educatieve wijze over de functie van eten, de weg die eten aflegt in het lichaam en de functie van eiwitten, koolhydraten en vetten. De aanwezige kinderen kunnen ter plekke proeven welke koekjes lekkerder zijn: koekjes gemaakt van vloeibaar vet of van vast vet. Er zal in groepjes een opdracht worden gedaan waarbij voedingsmiddelen verdeeld gaan worden op basis van het aantal eiwitten, koolhydraten en vetten dat het product bevat. Ook kunnen de kinderen tijdens de lezing een proefje doen of vet oplosbaar is en wat daar voor nodig is. Na afloop van de lezing ontvangen alle aanwezigen een certificaat.

‘Bestaat gezond vet eten?’ vindt plaats op zondag 22 mei 2011 van 14:00 uur tot 15:00 uur. Vanaf 13:30 uur is de ontvangst met limonade, koffie, thee en gezonde koekjes in het Penthouse van CORPUS.

De kosten voor de kinderlezing bedragen €2,50 per persoon. Wanneer op deze dag ook de

‘reis door de mens’ gemaakt wordt, dan kan de kinderlezing op vertoon van het entreebewijs gratis bezocht worden. Wilt u ‘Bestaat gezond vet eten?’ bijwonen en eventueel de ‘reis door de mens’ maken? Reserveer dan snel via of 071-7510211 begin_of_the_skype_highlighting            071-7510211      end_of_the_skype_highlighting.