Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Meer dan helft van hondenbezitters wil huisdier meenemen. Nederlanders nemen steeds vaker hun hond mee op vakantie. Meer dan de helft van de hondenbezitters wil de trouwe viervoeter meenemen naar zijn vakantie-adres en kiest op basis hiervan zijn vakantiebestemming.

Dit constateert Topic Travel Vakantiehuizen na de uitkomsten van een onderzoek onder haar klanten. Steeds vaker wordt de vraag gesteld of huisdieren in het vakantiehuis welkom zijn. Is dit niet het geval, dan wordt een ander huis gekozen. De hond bepaalt de vakantiekeuze.

 

‘Een hond maakt meer en meer volwaardig deel uit van het gezin en wordt bij voorkeur ook meegenomen op vakantie, in tegenstelling tot de kat en andere huisdieren’, vertelt directeur Onno Bodlaender van Topic Travel. ‘Wij zien dat ook terug in de selectiecriteria die onze klanten ingeven bij het zoeken naar een vakantiehuis op onze website www.topictravel.nl.  Afgelopen jaar is er 10% meer gezocht op het criterium ‘Honden toegestaan’ dan in het jaar ervoor. De boekingen geven hetzelfde beeld.’

 

Voor Topic Travel is dit een reden om meer huizen aan te bieden waar het huisdier welkom is. Op dit moment zijn dit 1200 huizen in onder meer Frankrijk, Spanje en Italië. Hoe zeer de mensen aan hun honden zijn gehecht, blijkt tevens uit de mails en verzoeken die Topic Travel krijgt. Ook geven de vakantiegangers spontaan aan dat hun hond goed opgevoed is of het gehoorzaamheidsbrevet ‘met glans’ hebben gehaald. De fotowedstrijd die Topic Travel vorig jaar uitschreef, leverde eveneens opvallend veel artistieke foto’s op met honden in allerlei poses.

 

Topic Travel Vakantiehuizen is de specialist in de betere vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Kroatië. Het aanbod loopt uiteen van luxe villa’s met privézwembad tot sfeervolle fattoria’s, landhuizen en vakantiehuizen op een kleinschalig vakantiepark. De onafhankelijke Nederlandse reisorganisatie bestaat meer dan 20 jaar en realiseert jaarlijks een gezonde groei. De reisorganisatie staat bekend om haar eerlijke en uitvoerige informatie over de vakantiehuizen.