Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vader hoeft wielerspektakel tijdens zomervakantie niet te missen .  Voor wat betreft de keuze van een camping voor de zomervakantie geldt over het algemeen moeders wil is wet.

In een enkel geval staat vader echter op zijn strepen wanneer het aankomt op de uiteindelijke beslissing wat de bestemming van de campingvakantie wordt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij grote sportevenementen zoals de Tour de France. Speciaal voor wielerfanaten heeft Ecamp een overzicht gemaakt van campings die langs of in de buurt van enkele etappes liggen, zodat vaders of de hele familie het wielerspektakel van nabij kunnen beleven. Op regiokaarten wordt duidelijk de route van de etappes en de locaties van de campings aangegeven. Het overzicht is te vinden op www.ecamp.nl/tour..

De 98ste Ronde van Frankrijk start op zaterdag 2 juli en eindigt zondag 24 juli in Parijs. Verschillende etappes bevinden zich vlakbij Ecamp campings. Zo gaan de eerste drie etappes door de Vendée. In die streek biedt Ecamp 17 campings aan waaronder de dicht bij het strand gelegen camping Acapulco in St. Jean-de-Monts en camping Les Biches in St. Hilaire-de-Riez – populair bij families vanwege het indrukwekkende zwemparadijs.

De 4e tot en met de 6e etappe gaan door de regio’s Bretagne en Normandië, waar acht campings in de buurt van de route liggen. Eén daarvan is camping Le Raguenès-Plage aan de Bretonse kust.

Op 8 juli trekt de stoet door de Loirestreek waar Ecamp twee campings aanbiedt. De levendige camping Parc de Fierbois ligt in de buurt van de route. Camping La Ribeyre in de Auvergne is de ideale locatie om de renners aan te moedigen in het laatste traject of bij de finish van etappe 8 op 9 juli. Rit 10 op 12 juli kan vanaf de berm worden gevolgd door vakantiegangers die verblijven op camping Les Tours in St. Amans-des-Cots in de provincie Aveyron.

Ecamp is met tientallen campings goed vertegenwoordigd langs de Franse zuidkust. Kampeerders kunnen op 17 juli één dag het strand laten voor wat het is en de wielrenners zien zweten tijdens de 15e etappe door de Languedoc. De euforische stemming tijdens de finish zondag 24 juli op de Champs Élysées zelf ervaren? Dan is camping International – gelegen op een eiland in de Seine – de uitgelezen locatie: het ligt op slechts 20 minuten treinafstand van hartje Parijs.  

Ecamp
Ecamp verkoopt sinds 2002  volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 270 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Portugal en Zweden. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak.