Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe vaarschema’s en bijzondere cruises vanuit Rotterdam. Holland America Line heeft Rotterdam geselecteerd als vaste thuishaven voor haar cruiseschip ms Rotterdam in 2012.

Vanaf september 2012 vertrekken alle cruises met de ms Rotterdam gedurende het hele jaar vanuit deze Nederlandse stad. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Holland America Line als cruisemaatschappij, dat zij Rotterdam het jaar rond als thuishaven heeft. De maatschappij heeft voor Rotterdam gekozen vanwege diepgaande historische relatie en de goed bereikbare, centrale locatie in noordwest Europa. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Holland America Line haar capaciteit vanuit Nederland in het zomerseizoen van 2012 met 50% vergroot.

Het vaarschema van ms Rotterdam is nu bekend tot het voorjaar van 2013 en biedt een breed scala aan cruises, variërend van 14-18 dagen. Ook staan er twee extra lange reizen op het programma, van 34 dagen (Caribisch Gebied) en 90 dagen (Europa, Midden-Oosten, Azië).

‘In de stad Rotterdam liggen de wortels van Holland America Line. Dat het nu, gedurende het hele jaar een vaste thuishaven wordt, is zowel voor de maatschappij als voor onze gasten een emotioneel, spannend en baanbrekend moment’, vertelt Richard Meadows, CTC, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Rotterdam is bovendien makkelijk bereikbaar met de auto voor veel Europese gasten. Daarnaast zullen de lange cruises ook reizigers vanuit de hele wereld aantrekken.’

Na het zomervaarschema vertrekt de ms Rotterdam op 15 september uit Nederland voor een 14-daagse cruise ‘Spain & Portugal Explorer’. Via de Straat van Gibraltar varen de gasten naar Barcelona en doen diverse Spaanse en Portugese bestemmingen aan.

Twee 17-daagse cruises in september en oktober nemen een andere route. De Moorish Empire cruise met vertrek op 29 september vaart via de Straat van Gibraltar naar Civitavecchia (Rome) en bezoekt op deze ‘rondreis’ populaire steden en havens op het Iberisch Schiereiland. Op 16 oktober vertrekt ms Rotterdam voor een cruise naar de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko. Zowel in Funchal (Madeira) en op Tenerife blijft de ms Rotterdam tevens ’s nachts op de bestemming, zodat de gasten volop gelegenheid hebben de eilanden te ontdekken. Ook in december 2012 (Kerst en Nieuwjaar) en april 2013 zijn er cruises naar de Canarische Eilanden vanuit Rotterdam.  

Op 2 november 2012 zet de ms Rotterdam koers vanuit Rotterdam richting het Caribisch Gebied. Voor deze 34-daagse Caribbean Odyssey Adventure maakt het schip de oversteek over de Atlantische Oceaan. Via de Azoren vaart ms Rotterdam naar de Caraïben en komt onder meer op Aruba, Bonaire en Curaçao, St. Maarten, Trinidad, Barbados, St. Lucia en Tortola. Op de terugreis legt het schip aan in Madeira en Southampton (Engeland).

‘90 dagen Passage naar het Verre Oosten’ 
Heel bijzonder is de 90-daagse cruise ‘Passage naar het Verre Oosten’ die begint en eindigt in Rotterdam en waar onderweg tal van verrassende bestemmingen worden aangedaan. In de Middellandse Zee zijn dit onder meer Spanje en Griekenland. Daarna vervolgt de ms Rotterdam haar route via het Suez Kanaal en het Midden Oosten (o.a. Dubai) naar India, Maleisië, Singapore en Indonesië. In ruim twee weken worden alle belangrijke hoogtepunten van de Indonesische Archipel bezocht. Indonesië is niet alleen bijzonder vanwege de historie met Nederland, maar is ook het thuisland van veel Holland America Line bemanningsleden. Er kunnen ook 12- tot 53-daagse deeltrajecten van deze cruise worden geboekt.

Alle cruises van Holland America Line vindt u op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.