Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De aanstaande zondag de museumtuin van Museum Volkenkunde binnenwandelt, waant zich voor enkele uren op een Indonesisch eiland.

Die dag zal de Balinese gamelan groep Sekar Alit, het ‘huisorkest van het museum’, om 14.00 en om 15.15 uur op het buitenterrein van Volkenkunde een optreden verzorgen begeleid door Balinese dans. De zo karakteristieke gamelanklanken zullen tot ver over de Singel te horen zijn! Om dit prachtige instrumentarium en het optreden van de dansgroep Sanggar Mira en de dansers Wolter Gerungan en Arjanti Sosrohadikoesoemo goed te kunnen bekijken, is het raadzaam een goed plekje in de tuin te zoeken. De toegang tot dit bijzondere optreden is gratis!

Museum Volkenkunde beschikt sinds 1996 over een Balinese gamelan. Onder leiding van Henry Nagelberg bespeelt de groep Sekar Alit (kleine bloem) dit instrumentarium. Aanstaande zondag treden zij om 14.00 en 15.15 uur buiten op; bij slecht weer verhuizen ze naar binnen. Beide optredens starten en sluiten af met een instrumentaal stuk, met de voor Balinese muziek kenmerkende levendigheid. De welkomstdans wordt uitgevoerd door de gracieuze danseressen van de dansgroep Sanggar Mira o.l.v. Ayu Supriono. Imposant is de heldhaftige Baris Tunggal, een krijgsdans waarin een jongeman zich voorbereidt op de oorlog, uitgevoerd door danser Wolter Gerungan. De laatste dans is een klassieke maskerdans, de Topeng Tua, waarin Arjanti Sosrohadikoesoemo het karakter van een oude man uitbeeldt. Behalve danseres is Arjanti ook muzikante in het orkest Sekar Alit.

Programma:
Tabuh Pategak Barong (ouverture)
Panyembrama (welkomstdans)
Baris Tunggal (krijgsdans)
Sidakarya
Topeng Tua (dans van een oude man)
Gilak Penutup (slotstuk)

KIJK OP WWW.VOLKENKUNDE.NL VOOR HET VOLLEDIGE VAKANTIEPROGRAMMA [Hotels in Leiden]