Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Le Nord heeft de Franse wandelprimeur.   In Le Nord vind je honderden kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden én vanaf deze zomer de eerste Franse knooppuntenroutes.

In de Frans-Vlaamse heuvels bij Bailleul en de duinen ten noorden van Duinkerke komen de eerste Franse wandelnetwerken te liggen waar je van knooppunt tot knooppunt wandelt. Het mooiste van alles, de Franse wandelknooppunten sluiten aan op de Vlaamse, zodat je je haasje-over kunt spelen op de grens van Frankrijk en België.
[kaart van Noord Frankrijk met hotels] [kaart van Belgie met hotels]

Wegens het grote succes van de wandelnetwerken in Vlaanderen, gaat Le Nord ervoor om vanaf 2011 óók uit te pakken met het knooppuntenprincipe. Zo kan de wandelaar vanaf juli 2011 genieten van één groot grensoverschrijdend wandelnetwerk 'Heuvelland / Monts de Flandre'  én van het wandelnetwerk 'Westkust / Dunes de Flandre'.  

Officiële opening wandelnetwerken
'Heuvelland / Monts de Flandre'  : 17 juni 2011
'Westkust / Dunes de Flandre'  : september2011

Aan Frans en Belgische zijde geldt dezelfde bewegwijzering en knooppuntnummers lopen in elkaar over zodat voor de recreant de grenzen vervagen en hij ongestoord van Vlaanderen naar Frankrijk kan wandelen en omgekeerd.

In 2012 worden dan nog eens de netwerken 'Hoppeland / Pays du Houblon' en 'IJzervallei / Vallée de l'Yser' geopend.  Van elk netwerk wordt een kaart met de tracés en met een pak toeristische informatie uitgegeven.  Deze kaart wordt te koop aangeboden (6€).  

Al deze acties komen voort uit het Interreg IVa project MIRRA, wat staat voor 'Maken van en Investeren
in Recreatieve Routenetwerken met Aandacht voor de grensstreek'.  Partners zijn CDT Nord (Comité Départemental du Tourisme du Nord), de CGN (Conseil Général du Nord), Westtoer (Bedrijf voor Recreatie en Toerisme in West-Vlaanderen) en Toerisme Oost-Vlaanderen

www.tourisme-nord.fr/nl

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


Met WikipediaMet Wikipedia