Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Duurzame visie zeer succesvol.  Internationaal bemiddelaar in autohuur Sunny Cars heeft sinds de start van een aantal klimaatneutrale samenwerkingen met reisbureauketens al 10.000 huurauto’s op een duurzame manier verhuurd.

Van deze geboekte huurauto’s is de CO2-uitstoot via GreenSeat gecompenseerd, door in duurzame energieprojecten te investeren, die elders CO2-uitstoot terugbrengen.

Sunny Cars is eind 2010 begonnen de samenwerking met 16 partijen binnen de reisindustrie om te zetten in een klimaatneutrale werkwijze, waarbij de CO2-uitstoot van geboekte huurauto’s standaard wordt gecompenseerd. De extra kosten voor een dergelijke compensatie nemen Sunny Cars en de betreffende partners voor hun rekening, de consument merkt hier niets van in de portemonnee. Wel krijgt de huurder een certificaat met een bevestiging van de CO2-compensatie, vooral om bewustwording te stimuleren.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “Onze visie met betrekking tot duurzame autohuur wordt door steeds meer partners ondersteund. Daar zijn we erg blij om. Dat deze strategie naast duurzaam ook succesvol is, blijkt wel uit het feit dat we binnen een relatief korte tijd 10.000 auto’s klimaatneutraal hebben verhuurd. Wij hopen dan ook dat nog meer reisbureauketens volgen en uiteindelijk van alle huurauto’s die via Sunny Cars geboekt worden, de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.”

René Toet, Managing Director van de Climate Neutral Group, waar GreenSeat onderdeel van is: “We zijn zeer tevreden met de 10.000ste geboekte klimaatneutrale huurauto. Dat steeds meer reisbureauketens het duurzame initiatief van Sunny Cars ondersteunen en hun huurauto’s standaard klimaatneutraal verkopen, geeft wel aan dat de bereidheid om bij te dragen aan het klimaat toeneemt. Elke compensatie draagt bij aan een duurzamere toekomst en wordt geïnvesteerd in duurzame energie projecten zoals windmolenparken, waterkrachtcentrales, of biogas- en compostprojecten.”

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort al jaren tot de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa. Zij is één van de belangrijkste verhuurpartners voor de reisbranche en is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. De broker biedt haar klanten het beproefde ‘all-inclusive’ concept huurauto’s in alle soorten en maten aan, in alle belangrijke toeristische markten. Sunny Cars bemiddelt wereldwijd in huurauto’s op meer dan 5.000 bestemmingen in meer dan 90 landen en werkt exclusief met contractpartners samen die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die Sunny Cars stelt. Kijk voor meer informatie op www.sunnycars.nl

GreenSeat is onderdeel van Climate Neutral Group. Samen streven zij naar een klimaatneutrale wereld. Om dit te bereiken helpen zij organisatie reduceren en investeren zij in duurzame energieprojecten waarbij fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame en schone bronnen. Hierdoor wordt CO2-uitstoot voorkomen en wordt klimaatverandering tegengegaan. Door nauw samen te werken met reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen maakt GreenSeat CO2-compensatie zo laagdrempelig mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.greenseat.com