Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De geboortegolf bij de Boliviaanse doodshoofdaapjes van Apenheul is op dinsdag 31 mei begonnen! Moeder Caz is bevallen van een flinke en gelukkig gezonde baby. De komende weken worden er nog zeker 20 doodshoofdapenbaby’s verwacht in de groep.

Grootste groep
Apenheul is apetrots en blij dat er elk jaar zoveel aapjes geboren worden. Het Apeldoornse dierenpark heeft de grootste groep doodshoofdaapjes van alle dierentuinen ter wereld! Meer dan 100 van deze speelse aapjes lopen gewoon vrij tussen de bezoekers in hun ruime leefgebied.

Moedercursus
Blij verrast waren de dierverzorgers toen ze Caz dinsdagmorgen  met een baby op haar rug door het bos zagen klimmen. Voor de 5-jarige Caz is dit haar eerste baby. Gelukkig heeft ze de afgelopen jaren de kunst af kunnen kijken van de andere moeders. Bovendien heeft ze al eens op mogen passen op haar neefjes en nichtjes in de groep. Caz en haar baby zijn meteen al buiten te zien in het doodshoofdapengebied van Apenheul.

Flinke baby
De pasgeboren baby is relatief erg groot. Caz weegt zelf zo rond de 700 gram, maar haar baby weegt bij de geboorte naar schatting al ruim 100 gram. Dat is te vergelijken met een vrouw van 70 kg die een kind van ruim 10 kg krijgt!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.apenheul.nl