Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ook voor extreme uitdagingen naar Zuid-Afrika. De bestemming Zuid-Afrika is inmiddels redelijk ingeburgerd bij de doorgewinterde reiziger en men weet goed de weg te vinden naar dit intrigerende land in zuidelijk Afrika.

Niet alleen voor de boeiende cultuur, de eindeloze safari’s en het populaire wijngebied, maar ook om tussendoor de ultieme adrenaline kick te krijgen. Reisorganisatie Extraordinary Travel in Kaapstad lanceert 3 ‘extreme kick’ –ervaringen in de West-Kaap.

Kooidansen met haaien
Wanneer je slapeloze nachten had na het zien van één van de Jaws-films, dan is het wellicht beter om dit even over te slaan. Maar voor de onbevreesde waaghals een onvergetelijke ervaring; ‘cage diving’ met grote witte haaien. De witte haai is beschermd; daarom werkt Extraordinary Travel alleen met gecertificeerde bedrijven die deze duiken verzorgen. Tijdens een 4 a 5 uur durende boottocht vanuit Gansbaai word je ‘afgezonken’ in een kooi en krijg je de duik van je leven.
 

Koning(in) op de zandduinen
Fanatiekelingen die het liever droog houden, kunnen ‘sandboarden’ op zandduinen op een 40 minuten van Kaapstad. Met een uitgebreide instructie door ervaren ‘sandboard-dudes’ leer je de juiste technieken onder de knie te krijgen en daarna ben je een hele dag in korte broek de koning(in) op de zandduinen. Wie nog een stapje verder wil, kan het uitbreiden met een Quad Bike en voor de échte adrenaline-goden een Skydive!
 

Even een luchtje scheppen
De brug bij Bloukrans biedt koelbloedige bikkels de kans om één van ‘s werelds 5 hoogste Bungeejump te doen. Op een hoogte van 216 meter boven de Bloukrans-rivier wordt sinds 1997 aan een elastiek vanaf de brug gesprongen. Ervaringsdeskundigen noemen de Bloukrans Bungee de meest veilige, soepele en comfortabele Bungeejump. De oudste waaghals (en daarmee wereldrecordhouder) die hier gesprongen heeft, was 96 jaar oud.
 
Voor meer inspiratie over individuele reizen op maat ga je naar de website van Extraordinary Travel: www.extraordinary-travel.com